Wie mij een beetje kent weet dat ik van makkelijke receptjes houd. Het liefst helemaal geen recept eigenlijk. Koken op gevoel is goed te doen, maar als het op bakken aankomt is dat toch iets lastiger.
Om die reden hou ik zo van het 3-2-1 koekjes principe. Ken je het? Het is een trucje om altijd goede koekjes te bakken met een vaste verhouding suiker, boter en bloem. Namelijk 100 gram suiker, 200 gram boter en 300 gram bloem.
De basis van deze koekjes is dus heel simpel, de toevoeging van pistachenoten en glazuur maken ze speciaal. Een lekkere krokante bite van buiten en wat zachter vanbinnen.
Ga jij ze maken? Lees hieronder het recept.


Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 300 gram tarwebloem
- 200 gram plantaardige bakboter (zoals deze)
- 100 gram kristalsuiker
- 3 eetlepels gepelde en gehakte pistachenoten
- 2 eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel zout
Instructies
Maak de koeken als volgt:
- Zeef de bloem in een kom en meng de specerijen, het zout en bakpoeder erdoor. Eenmaal goed gemengd: voeg ook de suiker toe en meng opnieuw.
- Zorg ervoor dat de ‘boter’ op kamertemperatuur is en kneed deze met je handen door het deeg totdat alles goed gekneed is. Kneed tot slot 2/3 van de gehakte pistachenoten door het deeg. Maak een bal van het deeg en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast of 15 minuten in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
- Haal het deeg uit de koelkast/vriezer en rol op een beetje bloem plat (tot ongeveer een halve cm) met een deegroller. Steek met een ronde vorm 10-12 koeken uit. Als je geen ronde vorm hebt kun je dit ook met de bovenkant van een mok of glas doen.
- Verdeel de rondjes op de bakplaat en bak de koeken circa 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.
- Maak ondertussen glazuur van poedersuiker en citroensap. Meng in een kommetje totdat beide goed gemengd zijn. Iets te dun? Voeg mee poedersuiker toe. Iets te dik? Voeg mee citroensap toe (druppels). Doe het glazuur in een spuitzakje.
- Haal de koeken uit de oven en laat minimaal 30 minuten afkoelen. Spuit het glazuur in strepen over de koeken en sprenkel dan meteen de gehakte pistache over het glazuur.

Geniet ervan! Ook lekker om uit de delen op school/werk.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.