Een vegan tosti, daar kon ik me voorheen geen voorstelling van maken.. Een tosti bestond voor mij uit kaas, ham en zo nu en dan een schijfje ananas. Gemaakt met het tosti-ijzer of (nóg lekkerder) gebakken met boter in een pannentje. De boter aan de boven- en onderkant op de sneetjes gesmeerd, zodat de tosti mooi egaal bruin kleurt.
Ja ja, een hele kunst: de perfecte tosti!
Sommigen waren mwah, anderen waren bah (warme vegan leverworst = geen aanrader).
Aangezien ik na jaren traditionele tosti’s gegeten te hebben wel eens wat anders wilde (en op zoek moest naar plantaardige opties) ben ik aan de slag gegaan in de keuken. Ik heb heel wat combinaties geprobeerd. Sommigen waren mwah, anderen waren bah (warme vegan leverworst = geen aanrader). In deze blog deel ik vier variaties die wel ruimschoots door de keuring kwamen 😉
Ik zou zeggen; kies je favoriet en probeer hem uit!

Ingrediënten
Tosti banaan-pindakaas-kokos
- 2 sneetjes brood (ik gebruikte volkoren)
- 1/2 banaan
- 1 tl kokosrasp
Tosti humus-avocado-alfalfa
- 2 sneetjes brood (ik gebruikte volkoren)
- 1 el humus (evt. met smaakje)
- 1/4 avocado
- klein handje alfalfa
- Als je van spicy houdt; voeg wat sambal of chilipoeder toe
Tosti (vegan) kaas-appelstroop
- 2 sneetjes brood (ik gebruikte volkoren)
- klein handje geraspte kaas of 1 plak kaas
- 1 el appelstroop
Tosti tomatenspread-zongedroogde tomaat
- 2 sneetjes brood (ik gebruikte volkoren)
- 1 el tomatenspread (of tapenade)
- klein handje zongedroogde tomaatjes
Instructies
Kies jouw favoriet en verzamel de benodigde ingrediënten. Laat het tosti-ijzer opwarmen (maak je de tosti in een pannetje, zet dan vast een pan en bakboter/olie klaar).
- Smeer de ingrediënten op de sneetjes brood (een beetje aan beiden kant, zodat het goed plakt) en klap deze op elkaar.
- Verwarm de tosti in het ijzer totdat de sneetjes bruin gekleurd zijn (of bak de tosti aan beide kanten bruin in een pannetje met wat boter/olie).
Tosti banaan-pindakaas-kokos Tosti humus-avocado-alfalfa
Tosti (vegan) kaas-appelstroop Tosti tomatenspread-zongedroogde tomaat
Zoals je ziet; het is makkelijk, snel en zo heb je toch weer eens wat anders op je bordje liggen. Eet smakelijk!