Niks handiger dan de recepten van de Allerhande! Al jaren ben ik er fan van. Niet te ingewikkeld, lekker en passend bij de winkelaanbiedingen van die week.
En waarom zou ik ze niet gewoon maken?
Hoewel Albert Heijn al veel vegan recepten deelt (maar liefst 310) zie ik toch vaak recepten met vlees/vis of dierlijke producten welke ik graag zou willen eten.
En waarom zou ik ze niet gewoon maken? Je kunt ze immers in een handomdraai vegan maken! Ik laat het je graag zien hoe ik dat doe.
Dit keer maakte ik spruitjes stampot met shoarma en knoflooksaus. Zelf liet ik de paprika weg; mijn vriend is hier namelijk allergisch voor.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 kg geschilde stamppotaardappelen
- 350 g geschoonde spruitjes
- 175 g uiensnippers
- 1 rode paprika
- 1 el Remia vloeibaar bakken & braden romig
- 350 g
shoarmareepjesVivera plantaardige shoarmareepjes - 150 g
AH Biologische feta 50+Geraspte kaas van Violife - 7½ g verse munt
- 1 tl knoflookpoeder
- 250 g
Turkse yoghurtOngezoete Alpro Mild & Creamy yoghurt
Instructies
- Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
- Snijd de paprika in reepjes. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht.
- Roer de kaas door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de munt en knoflookpoeder door de plantaardige yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de yoghurt-knolooksaus en het shoarmavlees.