Je kent het wel: de netjes mandarijnen zijn 1+1 gratis en dan liggen er aan het eind van de week toch een paar uitgedroogde zielig kijkende mandarijntjes in de fruitschaal.
Waar ik van overgebleven bananen bananenbrood maak, met appels en peren een crumble, druiven invries en rood fruit verwerk in een smoothie vind ik dat met mandarijnen toch lastiger.
Ik bedacht dit recept dan ook als probeersel en dat beviel erg goed. We aten de compote bij aardappeltjes, maar hij was evengoed lekker in de sojayoghurt.
Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 appeltjes
- 3 mandarijnen
- 100 ml water
- 1 tl citroensap
- 1/2 vanillepeul of 1 tl vanillearoma
- snufje kaneel (1/4 tl)
- snufje zout (1/4 tl)
Instructies
Maak de compote als volgt:
- Schil de appeltjes en pel de mandarijnen en snijd/pel beide in stukjes/partjes.
- Zet een pannetje op het vuur en voeg hieraan de stukjes fruit, het citroensap en het water toe.
- Snijd de vanillepeul open en schraap de vanille eruit, voeg toe aan de pan, samen met het snufje zout en kaneel.
- Verhit het geheel tot aan de kook en kook circa 10 minuten al roerende. Je kunt de stukjes een beetje aandrukken met een houten spatel. Wil je een wat fijnere compote (moes), laat het geheel dan nog wat langer koken en voeg wat extra water toe.
- Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Doe de compote in een afgesloten pot of bakje.

Geniet ervan! Je kunt de compote een paar dagen bewaren, gebruik telkens een schone lepel.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.