Door dit ontbijtje waan ik me even op een tropisch eiland hier heel ver vandaan. Op het strand, met de voetjes in het zand, het geluid van de zee op de achtergrond, een verwarmend zonnetje op mijn huid, beetje schaduw door de bladeren van de palmboom. Met in mijn handen een ijskoude smoothiebowl; vers voor mij gemaakt.
De realiteit is een beetje anders. Ik zit namelijk thuis, aan de keukentafel, heb uitzicht op een studententuin, er is geen zon, op de achtergrond hoor ik verkeersgeluiden en de palmboom maakt plaats voor een kamerplant. Die smoothiebowl staat echter wel voor mijn neus. En dat maakt veel goed!
Ik maakte als een eerder nicecream, een recept met gepofte gekaramaliseerde spelt. Dit keer werd het een wat gezondere smoothiebowl variant. Wees voorbereid; je hebt minimaal 1 bevroren banaan nodig.

Ingrediënten
Voor het ijs heb je nodig:
- 1 bevroren banaan (in stukjes)
- 150 ml kokosmelk
- 10 gram havermout
Voor de topping heb je nodig:
- 1 passievrucht
- 1 banaan
- 1 handje cashewnoten
- 1 el kokosrasp
Instructies
Maak de bowl als volgt:
- Doe de bevroren banaan, de kokosmelk en havermout in een blender. Blend het geheel tot er een fijne smeuïge massa ontstaat. Heeft je blender er (te)veel moeite mee? Voeg dan wat extra melk toe. Daardoor zal het ijs wel wat dunner worden.
- Voeg nu de toppings toe.
Ik gebruikte banaan, passievrucht, noten en kokosrasp. Dit geeft de bowl extra tropische smaak. Je kunt natuurlijk ook andere toppings kiezen, zoals: gepofte granen, dadels, notenmix, lijnzaad, mango, tahin.