Een van mijn meest bezochte pagina’s is toch wel het bananenbrood recept. En terecht vind ik zelf, want die mislukt werkelijk waar nooit en is gewoon heel erg lekker.
Dit recept komt grotendeels overeen, maar is net iets beter geschikt voor een muffenvormpje. De baktijd is korter en de verhoudingen zijn een beetje anders.
Ook koos ik ervoor om de bananenmuffins wat zoeter te maken door de (royale) toevoeging van een rozijnenmix.
Je kunt de muffins buiten de koeling een week bewaren en diepgevroren tot 3 maanden.


Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 8 muffinvormpjes
- 2 rijpe bananen
- 200 gram tarwebloem
- 4 el appelmoes
- 3 el rozijnenmix
- 2 el plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 el appelazijn
- snuf zout
Instructies
Maak de muffins als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Wel de rozijnen in warm water. Zet alvast de muffinvormpjes klaar (bekleed indien nodig met bakpoeder/vet in met bakboter).
- Meng de bloem met de vanillesuiker, een snuf zout en bakpoeder.
- Pureer de bananen, meng de puree met de appelmoes en de melk. Roer de rozijnen erdoor.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Roer nog niet door.
- Meng in de tussentijd de baksoda met de appelzijn; dit gaat schuimen. Voeg het mengsel meteen toe aan de andere ingrediënten.
- Roer nu alles door met een spatel; roer niet langer dan nodig en vooral niet te hard. Dit is essentieel; roer je te lang dan zal het brood niet meer goed rijzen in de oven en wordt het brood niet luchtig genoeg.
- Doe nu het ietwat taaie mengsel in de bakvorm en zet direct in de oven. Bak het brood in circa 40 minuten gaar.

Enjoy!
Deel jouw resultaat!
Ga jij een van de recepten maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.