Bacon van bananenschil? Kun je bananenschil eten? Hoe maak je daar dan bacon van? Dat kan toch niks worden?
Ik hoor het je denken. En eerlijk is eerlijk; ik heb dit zelf ook gedacht. Ik zag meerdere recepten online en wilde het heel graag proberen. Ik eet iedere dag wel banaan, dus gooi ook veel schillen weg. Nu zal ik niet van iedere schil bacon ga maken, maar ik ga het zeer zeker vaker doen. Ik vond dit namelijk een top receptje!
Is het precies zoals echte bacon: nee. Het is minder vet en niet gemaakt van varken, dus ja, het zal niet 1 op 1 hetzelfde smaken. Maar de licht zoete smaak van de banaan met het zoute van de marinade en de knapperige structuur maken dit absoluut lekker een lekker receptje.
Je kunt de ‘bacon’ eten op een pannenkoek, met scrambled ei (tofu) of als topping van een lekkere pasta.
Hieronder lees je het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- De schillen van 3 bananen
- 1 el sojasaus
- 1 el witte basterdsuiker
- 1/2 el balsamico stroop
- 3 druppels rookaroma
- 1/4 el ketjap manis
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
- olie om in te bakken
Instructies
Maak de bacon als volgt:
- Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kom (behalve de schillen en olie).
- Schraap de bananenschillen uit met een lepel; het zachte laagje aan de binnenkant van de schil, zodat je enkel de schil overhoudt.
- Doe de schillen bij de marinade in de kom en mix goed door. Laat minimaal 20 minuten staan.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en verhit. Leg de schillen een voor een plat in de pan en bak circa 5 minuten, draai de schillen om en bak nogmaals, herhaal totdat de schillen bruin gekleurd zijn, maar niet zwart.
- Haal de schillen uit de pan en laat afkoelen, dan wordt de bacon vanzelf knapperig.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.