Dit is echt zo’n gerecht waarvan je op voorhand denkt dat het veel tijd en moeite kost, maar juist het tegenovergestelde blijk waar. Bladerdeegpakketjes!
Er komt geen pan bij aan te pas.
Dit is een van de makkelijkste en goedkoopste gerechten van mijn blog. Je hebt slechts 7 ingrediënten nodig en een kwartiertje van je tijd. Wanneer de flapjes in de oven zitten hoef je namelijk alleen nog maar te wachten. Er komt geen pan bij aan te pas.
Toch ziet dit gerecht er feestelijk en culinair uit vind ik zelf. Zeker wanneer je het serveert met broccoli uit de oven. Wil je deze er bij maken? Doe dan de stronkjes broccoli gelijktijdig met de flapjes in de oven, kruid ze met verse knoflook, peper, zout en een beetje olie. Easy peasy!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 pakje vega gehakt
- 50 gram doperwten (uit de diepvries)
- 2 el humus (met kerriesmaak)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de flapjes als volgt:
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pers de knoflook en snipper de ui. Meng dit met de doperwten, het gehakt, de specerijen en de humus tot een mengsel.
- Verdeel het mengsel over de flapjes; leg iedere keer een grote eetlepel in het midden van ieder flapje en vouw de punten naar binnen. Wanneer je wat van het mengsel over hebt kun je dit los in de oven meebakken, meer flapjes maken of meng het door de broccoli welke je meebakt in de oven.
- Bak de vierkantjes in circa 20-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de flapjes met broccoli uit de oven.
Bon appetit! Zoals ik in bovenaan al zei is het lekker om de flapjes te eten met een salade of andere groenten. Wanneer je voor iets uit de oven kiest hoef je verder niks meer te koken; ideaal!
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.