Toen ik wegging bij mijn vorige werkplek kreeg ik een prachtige grote houten borrelplank cadeau. Ze kenden me goed; ik vind immers weinig leuker dan een avondje borrelen.
Om de daad bij het woord te voegen kokkerelde ik deze volle borrelplank bij elkaar.
Een drankje gaat automatisch samen met een hapje. In cafeetjes blijft het vaak bij een bak nacho’s met salsa of een schaaltje nootjes. En zelfs dat zit er soms helaas niet in. Die hardnekkige rundvleesbitterballen, blokjes kaas en fuet worden zelden vervangen door plantaardige snacks.
Zonde! Want je kunt zoveel lekkers maken, dat “toevallig” veganistisch is. Om de daad bij het woord te voegen kokkerelde ik deze volle borrelplank bij elkaar. Hopelijk haal je er inspiratie uit voor je eigen borrelpartijtjes of weet je eindelijk wat je gaat maken voor die familieborrel waarbij iedereen een hapje meeneemt.
Een mix van kant-en-klaar gekochte hapjes en zelfgemaakte gerechtjes. Zo koos ik voor olijven, augurk, Amsterdamse uitjes, rauwkost, humusdip, tomatensalsa, chilisaus, gegrilde groenten met knoflook, knoflookbrood, mini-burgertjes, filodeegpakketjes, spiesjes met champignon en tempeh, blauwe druiven en komkommerhapjes met guacamole.
De recepten werkte ik met liefde voor je uit! Wat ga jij maken? De mini-burgertjes? Of liever de filodeegpakketjes? De komkommerhapjes mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Vergeet de champignonspiesjes met tempeh niet!