Op vrijdagavond eten mijn vriend en ik vaak hapjes. Geen friet-, pizza- of pannenkoeken avond, nee hapjesavond.
Heerlijk vinden we dat! Verschillende soorten hapjes; warm, koud, krokant, friszuur of romig. Het liefst van alles door elkaar. Een tijd geleden maakte ik loempiaatjes.Die smaakten erg goed. Sindsdien heb ik nog steeds filodeeg (of eigenlijk loempiavellen) in de diepvries liggen.
Daar kon ik toch nog wel wat anders leuks mee maken? Ik vond fetakaas voorheen altijd erg lekker en sinds ik de Greek Cheese van Violife ontdekt heb, zijn gerechtjes met feta-kaas opeens gewoon weer een optie.
Ik maakte filodeegpakketjes met erwtjes, prei, Greek cheese en courgette. Smullen!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 6 filodeegvellen
- 1/4 blok Greek cheese Violife
- 1/4 courgette
- 1/4 prei
- 50 gram erwten (uit de diepvries)
- 1 tl oregano
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de pakketjes als volgt:
- Laat de filodeegvellen ontdooien (duurt circa 1 uur).
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of zet de airfryer klaar.
- Snijd de groenten in kleine blokjes en spoel de kou van de erwtjes met warm water.
- Meng de groenten met peper, zout, oregano en brokkel vervolgens de kaas over het mengsel.
- Vul ieder blad in het midden met een eetlepel van het mengsel. Druk alle hoekjes stevig tegen elkaar zodat je een pakketje krijgt.
- Bak de pakketjes circa 20 minuutjes in de oven.
De pakketjes worden lekker knapperig; eet ze wanneer ze nog warm zijn.