Burgers, daar kun je menig mens voor wakker maken. Wat maakt dat toch zo gruwelijk lekker? De saus? De textuur? Het broodje?
Het vlees in ieder geval niet, want vegan burgers zijn minstens zo lekker. Mocht je het daar niet mee eens zijn, heb je de juiste vegan burger nog niet gevonden.
Een van mijn favoriete plantaardige burgers is de incredible burger van Garden Gourmet. Een beetje sompig, lekker van smaak en (zeker niet onbelangrijk) betaalbaar. Deze burger heeft een hele vlezige structuur, daarom leent ie zich perfect voor dit recept. Je kunt eventueel ook vegan vers gehakt (dus niet de rul-versie) gebruiken, deze kun je immers ook kneden tot burgertjes.
Ik maakte er mini-burgertjes van, welke goed te happen zijn bij een borrel.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 incredible burgers van Garden Gourmet
- 1 stokbrood (wit of volkoren)
- 100 gram ijsbergsla
- 8 augurken
- 2 el ketchup
- 2 el plantaardige mayo (Remia Mayonlijn is mijn favoriet)
- bakboter om in te bakken
- (houten) spiesen
Instructies
Maak de burgertjes als volgt:
- Snijd alvast de augurken in dunne plakjes.
- Kneed met je handen de burgers tot gehakt. Rol hier vervolgens 8 kleine balletjes van; druk ze daarna een beetje plat.
- Bak de burgertjes in een beetje bakboter in een hete koekenpan aan beide zijden gedurende 4 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om de burgertjes in de aifryer of oven te bakken (gedurende 8 minuten).
- Verwijder de kontjes van het stokbrood en snijd de rest van het stokbrood in 8 gelijke stukken. Snijd het brood open, zodat je een losse onder- en bovenkant hebt.
- Bouw de burgertjes. Neem de onderkanten van het stokbrood, beleg met een burgertje, plakjes augurk, ijsbergsla, ketchup en mayonaise. Herhaal dit tot alles op is.
Deze burgertjes gaan gegarandeerd op tijdens je feestje!