Steeds vaker mag ik producten uitproberen en dat vind ik echt geweldig leuk. Niet alleen omdat er dus steeds meer vegan producten op de markt komen.
Maar zeker ook omdat ik op die manier zelf weer nieuwe dingen probeer. Ik ben geneigd vaak dezelfde, bekende producten in huis te halen. Niks mis mee, maar soms raak ik dan opeens erg uitgekeken op iets en dan haal ik het weer een hele tijd niet in huis. Zonde..
Een voordeel van deze ballen is dat je ze in de oven/airfryer kunt bereiden.
Dit keer mocht ik rijst van Tilda proberen. Hun basamati rijst kende ik al, toen ik deze wilde kopen viel mijn oog op hun andere producten. En dan specifiek op de gestoomde basmatirijst producten. Er bestaan verschillende smaken, ik kreeg echter meteen een idee bij het zien van de gestoomde basmatirijst met paprika, tomaten en basilicum.
Namelijk cheesy krokante rijstballen! Een voordeel van deze ballen is dat je ze in de oven/airfryer kunt bereiden. Nog niet eens zo’n ongezonde snack dus. Lekker met een dip van chili-mayonaise (chilisaus + mayonaise) of een tomatensalsa. Wijntje erbij en je avond kan niet meer stuk.


Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 125 gram Tilda tomato & basil rijst
- 1 blik uitgelekte kikkererwten
- 3 el vegan geraspte kaas
- 4 el paneermeel
- 2 el olijfolie
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de rijstballen als volgt:
- Verwarm de oven/airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep droog met een theedoek of keukenpapier. Mix of blend de kikkererwten tot een gladde massa.
- Doe de kikkererwten samen met de rijst, vegan kaas en een flinke snuf peper en zout in een kom. Kneed met je handen tot een geheel. Kneed 5 gelijke ballen.
- Zet een kommetje klaar met de olie en verdeel het paneermeel over een plat bord.
- Neem een bal en dip iedere zijde kort in de olie. Rol vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor alle ballen.
- Bak de ballen circa 20 minuten in de oven. De buitenkant wordt krokant, de binnenkant blijft zacht. Laat even afkoelen.

Enjoy! Je kunt eventueel ook nog een vegan gehaktballetje in het midden doen, dan wikkel je het rijstmengsel eromheen, bak de ballen dan iets langer.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik erg leuk vinden.