In een eerdere post schreef ik al eens over mijn ontbijttaferelen (lees hem hier). Ik heb vaak een favoriet van het moment en eet dat dan een hele tijd iedere ochtend. Na een tijdje ben ik erop uitgekeken en verzin ik weer een nieuw vegan ontbijtje.
Ik maakte al eens eerder chiapudding, maar vond dat eerlijk gezegd drie keer niks.
Deze periode is mijn absolute favoriet de chia-oats pudding met kokos. Zo lekker! Je maakt het de dag/avond van te voren klaar, eventueel in een grote pot voor meerdere dagen. Ik maakte al eens eerder chiapudding, maar vond dat eerlijk gezegd drie keer niks.
Het bleef slap en voelde aan al kikkerdril. Nu maak ik de pudding niet alleen met water/plantaardige melk, maar ook met sojayoghurt. De toevoeging van de havermout zorgt voor extra stevigheid. De toppings wissel ik wel af. De ene dag top ik de pudding af met appel, rozijnen en walnoot, de andere keer (zoals te zien op de foto’s) met kokosrasp, rode bessen en noten. Voor de zoete touch voeg ik een beetje agavesiroop toe.
Mocht je nou geen kokosliefhebber zijn kun je de kokos weglaten en eventueel vervangen door cacaopoeder, vanille of rode vruchtenjam, dat is zeer zeker ook lekker!
Het basisontbijt (zonder toppings) bevat 312 kcal, 14g eiwit, 21g koolhydraten, 8 gram vezels en 17g vet. Wat mij betreft een goede start van de dag. Lees hieronder verder voor het basisrecept van de chiapudding.


Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram ongezoete sojayoghurt (of kies voor kokosyoghurt)
- 100 ml ongezoete sojadrink (of kies voor kokosdrink)
- 15 gram chiazaad
- 10 gram havermout (fijne vlokken)
- 10 gram kokosrasp
Optioneel voor de toppings:
- 10 gram kokosvlokken/kokosrasp
- handje rode bessen
- 1 el agavesiroop
Meer lekkere topping-combinaties:
- Appel met rozijnen, walnoot en agavesiroop
- Banaan, pindakaas en een snufje zeezout
- Rode vruchtenjam, amandel en pure chocolade snippers
Instructies
Maak de chia-oats pudding met kokos als volgt:
- Neem een groot glas, een kom of glazen pot en vul deze met de plantaardige yoghurt en drank. Roer goed door elkaar.
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer nogmaals goed door.
- Zet het mengsel afgedekt in de koelkast en laat minimaal 10 uur in de koelkast staan. Hierna is de pudding dik geworden en kun je deze serveren met bovengenoemde toppings.

ENJOY! Je kunt de pudding ook lekker als avondsnack/toetje eten of meenemen naar school/werk als lunch.
Deel jouw resultaat!
Ga jij een van de recepten maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.