I loveeeee pizza. Ik kan echt genieten van een pizza op z’n tijd. Een crunchy bodem, zoete kruidige saus en rijkelijk beleg.
Toen ik een pakketje van Magioni met groente pizzabodems ontving was ik eerlijk gezegd nog wat sceptisch. Ik heb zelf weleens een bodem van bloemkool gemaakt en dat was niet zo’n succes…
Die sceptische houding bleek nergens voor nodig, want deze pizza werd super lekker! Ik besloot de courgettebodem (volgens de instructie) eerst zonder toppings even kort te bakken. Daarna heb de saus en toppings toegevoegd.
Ik ben naast de tomatensaus en Violife vegan gerapste kaas gegaan voor gegrilde aubergine en paprika, champignons, ui, gewokte spinazie en ui.
Dan nog even; waarom kies je niet gewoon voor een ‘normale’ pizzabodem? Goeie vraag. De pizza’s bevatten minimaal 34% groenten, dat is zo’n 70 gram groente per bodem. Niet mega veel, maar wel mooi meegenomen.
Even ter vergelijking, een kant-en-klare Bertolli pizzabodem versus de Magioni bodem. De groentebodem bevat iets minder calorieën en minder vet en verzadigd vet. De overige waardes zijn vergelijkbaar.
Bertolli (normale) bodem per 100g: | Magioni courgette bodem per 100g: |
Energie 1187 kJ (282 kcal) | 987 kJ (237 kcal) |
Vet 6.3 g | 2.3 g |
waarvan verzadigd 1.2 g | 0.3 g |
Koolhydraten 47 g | 45 g |
waarvan suikers 6.8 g | 2 g |
Voedingsvezel 3 g | 2.9 g |
Eiwitten 7.7 g | 7.4 g |
Zout 1 g | 0.66 g |
Doe ermee wat je wil. Ik denk dat het bij pizza het belangrijkst is dat je ervan geniet.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 courgette pizzabodem van Magioni
- 50 gram geraspte vegan kaas
- 75 gram tomatensaus met Italiaanse kruiden
- 2 trostomaatjes
- 1 kleine ui
- 1/2 paprika
- 1/4 aubergine
- handje champignons
- handje spinazie
Instructies
Maak de pizza als volgt:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snijd de aubergine en paprika in reepjes, de champignons in plakjes en snipper de ui. Rooster de aubergine en paprika circa 10 minuten in de oven of airfryer. Wok ondertussen de spinazie totdat deze geslonken is.
- Bak de pizzabodem 5 minuten zonder toppings in de oven.
- Haal de bodem uit de oven en bestrijk de bodem met de tomatensaus. Voeg hier vervolgens de champignons, gegrilde groenten, ui en gewokte spinazie aan toe. Top af met de kaas en leg de twee tomaten in het midden van de pizza.
- Bak de pizza circa 10 minuten in de oven.

Enjoy! En let op dat je je niet verbrand. De tomaatjes kunnen erg heet zijn.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk!