Officieel heet het geloof ik courgetti, pasta gemaakt van courgette, maar ik noem het lekker courgettepasta. Eigenlijk is de enige overeenkomst de sliertvorm, maar dat mag de pret niet drukken.
Dit is namelijk een erg lekker en makkelijk receptje en daarnaast ook koolhydraatarm. Je kunt uiteraard ook kiezen voor ‘echte’ spaghetti of half courgetteslierten, half spaghetti nemen.
Belangrijk is dat je de courgette in dunne slierten (repen kan eventueel ook) snijdt. Je kunt dit het beste doen met een spiraalsnijder, maar als je die niet hebt werkt een rasp ook prima. Dan snijd je de courgette eerst in plakken en daarna in dunne repen/slierten.
Ik gebruik in dit recept paprikapuree welke ik kocht in een Duitse supermarkt, in Nederland heb ik dat nog niet vaak (goedkoop) gespot, dus als alternatief kun je Ajvar of tomatenpuree gebruiken, dit staat ook aangegeven in het recept.
Je kunt de pasta ook een dagje bewaren en dan opwarmen, minstens even lekker!
Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 courgettes
- 200 gram plantaardige (gehakt)balletjes (bijvoorbeeld deze van het merk Vivera)
- 2 handen spinazie
- 2 tomaten
- 6 zongedroogde tomaten (uit pot)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el paprikapuree (of Ajvar / of tomatenpuree)
- 3 el sojakeuken (alternatief voor kookroom)
- zout, peper en paprikapoeder naar smaak
- olie om in te bakken
- optioneel (als topping): edelgistvlokken, pickled red onion
Instructies
Maak de pasta als volgt:
- Snipper de ui en pers de knoflooktenen. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de tomaten in blokjes. Halveer de balletjes.
- Snijd de courgette in dunne slierten/repen. Je kunt dit het beste doen met een spiraalsnijder, maar als je die niet hebt werkt een rasp ook prima. Dan snijd je de courgette eerst in plakken en daarna in dunne repen/slierten.
- Breng water aan de kook en kook de slierten courgette circa 2 minuten. Giet af en besprenkel met een beetje zout. Laat staan.
- Zet een pan op het vuur en verhit neen beetje olie. Fruit hierin de ui en voeg daarna de knoflook en paprikapuree (of Ajvar/tomatenpuree) toe. Voeg een klein scheutje water toe en bak circa 2 minuten. Voeg nu de balletjes toe en verwarm op lager vuur circa 2 minuten. Voeg dan de tomaten en spinazie toe, roerbak totdat de spinazie geslonken is.
- Voeg de sojakeuken toe en verwarm het geheel. Voeg tot slot de courgetteslierten toe. Meng alles goed door elkaar en roer totdat alles goed warm is. Voeg naar smaak toppings, zout, peper en paprikapoeder toe.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.