Hoewel ik het heerlijk vind om te koken kan ik er ook intens van genieten als het eten al op tafel staat wanneer ik thuiskom van werk.
Waarop mijn vriend antwoordde: ‘als je het raadt, halen we friet.’
Mijn vriend kan stiekem best goed koken en gelukkig doet hij dat ook regelmatig. Vaak overleggen we wat we willen eten, maar dit keer wilde hij zelf iets bedenken en mij verrassen. Ik natuurlijk de hele dag door appen: wat ga je maken? Waarop mijn vriend antwoordde: ‘als je het raadt, halen we friet.’ Lijkt een win-win situatie, maar ik besloot toch gewoon af te wachten.
Toen ik thuiskwam was de tafel gedekt, het bord al opgemaakt en rook het heerlijk in huis! Hij maakte courgetterolletjes met tomatensaus uit de oven. Credits voor het recept gaan naar Lisa goes vegan. Mijn vriend is echter (net zoals ik) lekker rebels in de keuken en gaf er zijn eigen draai aan. Het leek me dan ook leuk dit recept alsnog te delen!
Wij aten de courgetterolletjes met gekookte rijst, een lekkere combinatie!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 bakje vega(n) rulgehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el groene pesto
- 1 takje verse Italiaanse kruiden (of 1 el gedroogde kruiden)
- 1 takje verse basilicum
- snuf peper en zout
- olie om in te bakken
Instructies
Maak de rolletjes als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet vast een ovenschaal klaar.
- Snijd in de lengte dunne plakjes van de courgette, doe dit met een scherp mes of met een rasp/kaasschaaf.
- Pers knoflook fijn, snipper de ui en hak de Italiaanse kruiden fijn.
- Fruit in een koekenpan de ui en knoflook circa 3 minuten, voeg dan het gehakt, snuf peper en zout en de verse kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, pesto en puree toe en verwarm al roerende een paar minuten.
- Maak rolletjes van de courgette, wanneer deze te hard zijn om te rollen kun je ze vast even kort verwarmen in de oven. Zet de rolletjes rechtop in de ovenschaal en schep de vulling erin. Doe dit totdat de courgette rolletjes en vulling op zijn. Wanneer je vulling over hebt kun je deze ook gewoon in de oven bakken (eventueel in een andere schaal).
- Bak de rolletjes circa 20 minuten in de oven. Kook ondertussen rijst, mocht je dit erbij willen eten.
- Serveer de rolletjes met blaadjes verse basilicum en de rijst.
Eet smakelijk! Ook lekker bij dit recept: geroosterde pijnboompitjes als topping of bestrooi de rolletjes met (vegan) kaas. De rolletjes combineren ook goed met gekookte pasta.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.