In deze bowl zit werkelijk waar alles wat ik lekker vind: couscous, falafel, hoemoes, gegrilde groenten en sinaasappel.
Dat de combinatie ook zo lekker zou smaken had ik op voorhand niet perse gedacht, maar het zoetzure van de sinaasappel(schil), de knapperig falafel gecombineerd met de zachte couscous en hoemoes maken dit een topgerechtje.
Je kunt de salade als hoofdgerecht eten of als (grote) lunch. Uiteraard kun je de verhoudingen naar smaak aanpassen: bijvoorbeeld meer falafel, minder groenten of andersom.
Ik kies ervoor de falafel in de airfryer te bereiden, dit vind ik het makkelijkst, snelst en lekkerst. De falafel wordt knapperig, ook iets droger, maar in deze salade merk je dat niet door de dressing.
De falafel en humus die ik gebruik zijn beide van Maza. Toch wel mijn favoriete merk als het op hoemoes en falafel aankomt. De Al-andanus kruiden die ik gebruik maken het gerecht echt af. Ik kocht ze bij de Albert Heijn. Je kunt de kruidenmix ook zelf maken; ik zou zeggen google is your best friend.
Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram falafel (ik gebruik een naturel variant van Maza)
- 150 gram couscous
- 150 gram kikkererwten uit blik
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 2 el Al-andalus kruiden
- 1/2 sinaasappel (sap + schil)
- 2 el olijfolie
- 2 el humus (ik gebruik de paprika/oregano smaak van Maza)
- 2 el ongezoete sojayoghurt
- 1 bouillonblokje

Instructies
Maak de couscousbowl als volgt:
- Maak de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking, voeg aan het water dat je hiervoor nodig hebt het bouillonblokje toe. Zet apart.
- Spoel de kikkererwten af met water en dep ze een beetje droog. Meng de olie met de kruiden. Voeg de helft (let op niet alles) van de marinade toe aan de kikkererwten.
- Snijd de aubergine in dunne plakken en de paprika in reepjes. Meng de overgebleven marinade met de groenten. Rooster zowel de kikkererwten als de groenten (los van elkaar) circa 10 minuten in de airfryer of (voorverwarmde oven) op 200 graden Celsius.
- Wanneer de groenten en kikkererwten gereed zijn kun je de falafel nog 10 minuten bakken in de aifryer of oven.
- Meng in een kom de sojayoghurt met de humus. Voeg een beetje water toe als je de dressing/saus liever wat dunner hebt.
- Doe de couscous in een kom en pers het sap uit de sinaasappel, meng goed door elkaar. Top de couscous af met de overige ingrediënten. Rasp op het einde nog wat van de sinaasappelschil over het gerecht.

Enjoy! Optioneel kun je nog wat chilivlokken toevoegen voor een pittigere smaak.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.