De feestdagen zijn alweer achter de rug. Maar er spoken nog genoeg feestelijke receptjes door mijn hoofd.
Ik vind het heerlijk om te borrelen, samen te genieten van lekker eten en lang tafelen. Daarentegen vind ik stress en onnodig veel gedoe weer helemaal niet leuk.
En daarom bedenk ik graag nieuwe receptjes die snel, makkelijk en lekker zijn. Je kunt dit gerechtje perfect met een feestje op tafel zetten. Lekker samen dippen met brood en groenten.
De friszure, ietwat zoete smaak van cranberry past erg goed bij de neutrale smaak van de kikkererwten. Daarbij een beetje goede olijfolie en je hebt echt een heerlijk voorgerecht, brunchrecept of borrelhap.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 blik uitgelekte kikkererwten (250g)
- 100 gram cranberries
- 2 el gedroogde cranberries
- 2 el tahin (sesampasta)
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 tl peper
- 1 tl zout
Instructies
Maak de cranberryhumus als volgt:
- Pers de knoflook fijn. Hou 1 el olijfolie, een paar kikkererwten, cranberries en gedroogde cranberries apart.
- Doe de kikkererwten samen met alle andere ingrediënten in een blender/mixer en mix fijn tot een gladde puree.
- Maak een kuiltje in het midden en giet hierin nog een beetje olijfolie. Decoreer de humus met de losse ingrediënten. Serveer met brood en/of rauwe groenten.
Enjoy!
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.