Mmm krokante granola; heerlijk voor in de soja yoghurt en om stiekem zo van te snoepen. Voorheen kocht ik het vaak kant en klaar uit de supermarkt. Zelfgemaakt is het echter nog veel lekkerder!
Het voordeel van zelf granola maken is dat je zelf kunt bepalen hoe krokant en zoet je hem wilt maken.
Dit recept voor krokante granola deel ik dan ook graag met jullie. Granola is eigenlijk een krokante, vaak gezoete, variant van muesli. Je eet het in (plantaardige) yoghurt, melk of je kunt maakt er koekjes of repen van.
Het voordeel van zelf granola maken is dat je zelf kunt bepalen hoe krokant en zoet je hem wilt maken. Ook kies je zelf de ingrediënten die je lekker vindt. Daarnaast bevatten supermarkt varianten vaak honing; daardoor is de granola niet veganistisch (in mijn beleving).
Tip: maak in een keer een grotere portie en bewaar deze in een pot, dan kun je er dagen van genieten. 😉

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 50 gram notenmix (ongezouten)
- 50 gram gepofte spelt
- 50 gram gepofte quinoa
- 40 gram havermout
- 25 gram gebroken lijnzaad
- 2 dadels
- 30 gram gedroogde cranberry’s
- 1 el appelstroop
- 1 tl kaneel of koekkruiden
- snuf zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de noten grof.
- Mix nu in een kom alle ingrediënten door elkaar.
- Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.
- Bak de mix gedurende 25 minuten in de oven; controleer na 10 minuten of de granola niet te bruin wordt (hussel het geheel dan even door elkaar).
- Laat minimaal 15 minuten afkoelen; pas dan wordt de granola krokant.
Serveertip: eet de granola in sojayoghurt met vers fruit. Smakelijk!