Een maandje geleden poste ik mijn eerste (en tot nu toe laatste) eetdagboekje. Mijn meest gelezen blog tot nu toe! Tijd voor een tweede dacht ik zo.
Mijn voedingspatroon is eigenlijk niks veranderd. Dat houdt in: ik eet en drink nog steeds gewoon waar ik zin in heb. Calorieën tellen doe ik niet. Wel probeer ik van alle macronutriënten iedere dag voldoende binnen te krijgen (vetten, koolhydraten en eiwitten). Dit doe ik door te variëren; zo zijn mijn ontbijt, lunch en diner iedere dag weer anders.
In mijn vorige eetdagboekje vertel ik nog wat meer over mijn kijk op voeding.
Ik werk in de horeca, iedere woensdag begint mijn werkdag om 17 uur, deze eindigt rond 22 uur. Zo ook op deze dag.
8.00 uur: opstaan!
Ik begin met een groot glas water en een kop koffie met een scheutje amandelmelk.
9.00 uur: ontbijtje.
Het is alweer een uur later; ik heb zin in ontbijt! Waarin weet ik niet zo goed, maar mijn voorkeur gaat uit naar iets met een bite. Ik maak drie meergranen rijstwafels; een met pindakaas banaan en kokos, een met appelstroop en appel en de derde met Kips leverworst en mosterd. Daarbij nam ik mijn vitaminepillen en at een paranoot.
11.00 uur tussendoor trek.
Na havermout pap zit ik vaak lang vol; van rijstwafels minder merk ik. Een mandarijn en een handje bosbessen eet ik tussendoor.
13.00 uur tijd voor lunch.
Ik maak een salade met veel groenten, bonen, druiven en cashewnoten. Oh en ik at het kontje van het vers gekochte brood besmeerd met humus. Hierbij drink ik twee grote glazen water; ik vergat deze ochtend goed te drinken.
15.30 uur (mis)baksel proeven.
Hoewel die er op de foto erg lekker uitziet was het in reallife een teleurstelling. Ik probeerde een nieuw (zelfbedacht) recept uit. Banaan- maanzaadbrood. Hij werd echter veel te vast en was niet zoet genoeg. Hij kwam wel vers uit de oven; dus al met al een lekker hapje voor het werk.
19.00 uur diner op werk.
Dit klinkt mooier dan dat het was. In de praktijk at ik tussen het werken door een zelfgemaakt zoete aardappel- wortelsoepje. Hij smaakte wel erg goed en was vullend genoeg! Het recept vind je hier. Verder dronk ik op werk nog thee en een huisgemaakte limonade in de smaak framboos witte thee van De Aanmakerij (het siropen bedrijfje van mijn baas).
23.00 uur thuis met thee en honger.
Eenmaal thuis neem ik nog een flinke kop gemberthee. Verder merk ik dat ik toch nog honger heb. Het was een lange dag. Ik besluit nog twee sneden brood met pindakaas te eten. Met een voldaan gevoel duik ik daarna mijn bed in! 🙂
Dat was ‘m weer! Wil je weten met welke producten ik deze maaltijden maakte? Lees dan eens mijn boodschappen shoplog!