Ja ja, het is zo ver; een nieuw eetdagboek! De derde editie alweer. Ik krijg vaak vragen over “wat ik dan zoal eet”. Een vegan recept volgen, dat wil nog wel lukken, maar alle maaltijden vegan maken is voor sommigen toch wel een uitdaging.
Ter inspiratie hield ik het dus weer een dagje mijn eten bij. Ik had een vrije dag en at alle maaltijden gewoon thuis. De ene keer heb ik zin om voor iedere maaltijd lang in de keuken te staan, de andere dag heb ik daar totaal geen zin in. Zoals ik voorgaande keren ook al aangaf; iedere dag eet ik weer anders!
8.30 uur: opstaan en schrijven.
Al een hele tijd ben ik bezig met het schrijven van een (fictie) boek. Een uit de hand gelopen hobby, welke ik inmiddels vrij serieus neem. Wanneer ik merk dat ik inspiratie heb kruip ik achter mijn laptop. Ik starte mijn dag met een kop koffie met amandelmelk en thee.
9.30 uur: ontbijtje.
Even pauze; perfect moment om te ontbijten. Ik maak een bakje Go-on Alpro yoghurt met een kiwi, gepofte tarwe, lijnzaad en kokos. En eet er nog een halve banaan bij. En ja, die kiwi eet ik met schil (iel, bleh, gadver; mag je nu denken).
12.00 uur: lunch part 1 en wandelingetje.
Ik merk dat ik uitgeschreven ben voor vandaag en besluit een boodschappenlijstje te maken. Dat doe ik onder het genot van twee crackers met beleg. Eentje met pindakaas en banaan, de andere met een wortel-gember spread van het merk Well Well (kocht ik bij de Coop, maar vind hem niet zo lekker). Vervolgens wandelde ik naar de supermarkt (bewust eentje die wat verder van huis is).
13.30 uur: lunch part 2 en sporten.
Na een lekkere wandeling in het zonnetje heb ik nog trek. Ik ga zo sporten en eet nog twee crackers; een met abrikozenjam en de ander met pompoen-humus en rucola. Ook eet ik er een sinaasappel bij en drink ik nog een kopje koffie. Ik ga een uurtje krachttraining doen op de sportschool.
16.30 uur: snacktime en vrijwilligerswerk.
Op maandag doe ik altijd vrijwilligerswerk. Het duurt nog even voor ik avondeten kan maken, dus ik snack nog een reepje. Deze repen van de action kreeg ik van een vriendin (heel lief!). Ik vind ze erg lekker; ze lijken op de repen van Nakd, maar zijn een stuk goedkoper!
19.00 uur: avondeten.
De laatste maaltijd van de dag; must be a good one! Ik maakte deze heerlijke vegan pesto pasta met “kip”. Echt een aanrader; binnen 30 minuten staat het op tafel. Een handig recept wanneer je niet overduidelijk vegan wilt eten. 😉
21.00 uur: theeleuten.
De dag zit er alweer bijna op! Ik plof op de bank met een kop thee. De pasta was nogal vullend; ik eet verder niks.
Heb je vragen over mijn eetdagboek of producten die ik gebruik; let me know!