Alweer de vierde editie van mijn online eetdagboek. Wederom een werkdag en dus een dag waarop ik bewust met voeding bezig ben. Doordeweeks eet ik het liefst gezond, sport ik graag, drink ik (bijna) geen alcohol en eet ik op vaste momenten.
In de weekenden laat ik alles wat losser, eet ik vaker buiten de deur en snack ik meer tussendoor. Ik houd ook zeker van een wijntje en/of biertje in het weekend. De volgende keer zal ik, voor de verandering, een eetdagboek in het weekend bijhouden!
Voor nu dus een doordeweekse dag, die verliep als volgt:
6.45 uur: opstaan en sporten.
Dit klinkt easy peasy, maar dat was het zeker niet. Het vroege opstaan (op een vrije ochtend) was denk ik zwaarder dan het sporten zelf. Ik rol uit bed en neem direct een groot glas water en kopje koffie. Die dronk ik uit mijn lievelingsmokje, welke ik kreeg van mijn moeder. “Kopje koffie” staat er in het Limburgs. De sportkleding had ik de avond ervoor al paraat gelegd (dat is vaak mijn stok achter de deur). Ik haast me naar de sportschool en sport een uur.
8.45 uur: ontbijten.
Voor het sporten at ik niks en nu merk ik dat ik wel toe ben aan ontbijt. Ik was van plan om havermout te maken, maar heb meer trek in iets om op te kauwen.
En dus maak ik een cracker met Kips leverworst en appelstroop (love deze combinatie), twee rijstwafels met pindakaas en banaan (love deze combinatie deel 2) en ik at er los wat fruit bij. Deze pindakaas kocht ik bij de Albert Heijn, hij is hoger in eiwit dan “normale” pindakaas. Er is namelijk pea (erwt) protein aan toegevoegd. De pindakaas smaakt daardoor wel wat minder lekker (vind ik).
11.00 uur: snack.
Ik heb wat opgeruimd in huis en werkte een recept (van deze vegan lasagne) uit. Tussendoor dronk ik water en snackte ik een handje ongezouten noten. Vol gezonde vetten, vullend en er zitten eiwitten in. Kun je nog wat tips gebruiken voor eiwitrijke snacks? Eerder schreef ik er een blogje over. Lees hem hier.
13.30 uur: lunch.
Een inspiratieloze en ietwat haastige lunch; een pot Go On Alpro. De hele pot bevat zo’n 280 kcal en 24 gram eiwitten. Een prima voedingswaarde als je het mij vraagt. Simpel en licht, maar lekkere lunch. Ik vertrek richting mijn werk.
17.00 uur: avondeten.
Hoewel ik op werk mag dineren besluit ik toch vaak zelf mijn eten mee te nemen. Er zijn meerdere gerechten die ik er kan eten, maar na een aantal keer hetzelfde is wat variatie toch wel prettig. Daarbij had ik nog restjes van de sushi-bowl die we gisteren aten, zie hier het recept van de bowl. Ik eet een salade van edamme boontjes, sushi-rijst, mango, tomaat, komkommer, bosui en sesamzaadjes met een dressing van rijstazijn en sojasaus. Tussendoor drink ik bruisend water, thee en eet ik nog een nectarine en wat ongezouten noten.
23.00 uur: naar bed.
Moe en voldaan duik ik mijn bed in. Op naar de volgende dag.
Wil je meer eetdagboekjes lezen? Eetdagboek I, eetdagboek II en eetdagboek III staan al langer op mijn blog.