In de blog van mijn laatste eetdagboekje schreef ik dat de volgende van een weekenddag zou zijn. Ik eet dan meestal toch een beetje anders dan door de week.
Ik hield dit keer op zaterdag een dagboekje bij. Een vrije dag waarop ik wandelde, schoonmaakte in huis en gekokkereld heb.
‘s Ochtends genoot ik rond 9.30 uur van mijn ontbijtje. Bestaande uit twee boterhammen, een met humus, avocado, kiemen en wat peper, de ander met pindakaas, banaan en kokosrasp. Daarbij dronk ik een grote kop groene thee en een kopje koffie. En at ik een paranoot.
Na mijn ontbijt besloot ik het huis eens grondig schoon te maken. Tussendoor snackte ik een trosje blauwe druiven.
We besloten naar de winkel te gaan, aangezien we niks meer in huis hadden om te lunchen. Eenmaal terug van het boodschappen doen, rond 14.00 uur had ik nogal trek. Ik wilde soep maken, maar besloot eerst alvast een cracker te eten. Onlangs at ik voor het eerst refried beans (bij een Mexicaans gerecht) en hier hadden we nog iets van over, dus ik besloot het op een cracker te proberen. Het goedje zit in blik en eerlijk gezegd smaakt het ook naar typisch blikvoer. Met wat kiemen, edelgistvlokken en komkommer erop smaakte het prima.
Ondertussen stond mijn pan met broccoli op het vuur. Rond 15.00 uur kon ik genieten van mijn heerlijke soepje! Het recept voor deze romige broccoli soep staat al online. Ook het avondeten maakte ik al in de middag. Zo kon ik er meteen een mooie foto van maken. Het is immers al zo vroeg donker #foodblogstruggles.
Ondanks de kou had ik zin even naar buiten te gaan en maakte een wandeling door het Goffert park. Ik luisterde ondertussen naar heerlijke Herfstliedjes. Mocht je het leuk vinden; op Spotify hou ik een relaxte en vrolijke Herfstlijst bij, genaamd ‘Growingintothemusic‘ . Fijne muziek voor tijdens het wandelen of koken.
Na de wandeling was het rond 16.30 uur tijd voor een potje kaarten. Amerikaans jokeren, dat doen we het liefst! We snackten al een bakje cassave.
Kaarten maakt hongerig. Gelukkig stond de pan bami al klaar. Even opwarmen, wat pindasaus erbij maken en om 18.00 uur schoven we aan tafel.
Het is rustig weekenddagje, ik besluit de rest van de avond lekker op de bank te kruipen met een podcast en tikte nog een aantal recepten uit. Ik neem nog twee mandarijntjes en drink minty Morocco thee. Nog wat later op de avond sluit ik af met twee glazen rode wijn.
Vond je dit leuk om te lezen? Ik hield al vier keer eerder een eetdagboekje bij. Die kun je hier vinden.