Hallo daar! Dit wordt alweer mijn zesde eetdagboekje. Ik zou iedere dag een blog kunnen schrijven, aangezien ik vrijwel nooit exact hetzelfde eet.
Afwisseling tussen hartig en zoet, smaakcombinaties en eetmomenten; ik wissel alles af. Ik ben groot voorstander van intuïtief eten. Kort door de bocht houdt dit in dat ik eet/drink wanneer ik daar behoefte aan heb. Als ik geen trek heb kan het zijn dat ik pas later eet of maaltijden combineer. En anderzijds kan ik op sommige momenten meer eten omdat ik daar blijkbaar behoefte aan heb.
Ik ben groot voorstander van intuïtief eten.
Op werk is dat soms wel lastiger, ik neem namelijk altijd mijn lunch en snacks mee welke ik de avond van te voren al klaar maak. Ook is mijn ontbijt doordeweeks vaak hetzelfde. Met avondeten ben ik losser. Ik koop allerlei groenten, koolhydraatbronnen, conserven en vleesvervangers in, zodat ik ‘s avonds kan kiezen wat ik ervan wil maken. Pasta, AVG, curry, soep, wraps of noedels. Wil je weten wat ik standaard op voorraad heb, lees dan vooral even deze blog.
Door naar mijn eetdagboek. Het is een dagboek van een doordeweekse (werk)dag. Ik werk op kantoor en heb een zittend beroep.
6.10 uur, de wekker gaat.
Ik luister of ik regen hoor tikken op het rolluik, het is stil en dus sta ik op. Nog half slapend trek ik mijn hardloopkleding aan, welke ik gisteravond al heb klaargelegd. Ik poets snel mijn tanden en drink een groot glas water. Ik loop zo’n 4-5 km hard.
6.45 uur, klaarmaken voor werk.
Na het lopen spring ik onder de douche en maak ik me klaar voor werk. Ik stop mijn lunch en snacks in mijn tas, zet ondertussen koffie en verwarm de havermout in de magnetron. De avond ervoor meng ik de havervlokken al met sojamelk, zodat dit ‘s ochtends al een papje is. Ik zou het koud kunnen eten, als overnight oats, maar vind het warm lekkerder. De havermout top ik af met een banaantje, theelepel pindakaas (met stukjes) en kaneel.
7.00-8.00 uur, rijden naar werk.
Ik rijd naar werk (en sta in de file), tijdens het rijden drink ik een dopper met water leeg. Eenmaal op werk neem ik nog een mok koffie.
10.00 uur, fruit snack.
Mijn maag begint een beetje te knorren. Ik eet een grote appel. De hele dag door drink ik water en thee. Mijn dopper vul ik minimaal vijf keer op een werkdag.
12.00 uur, lunchtijd en wandelen.
Op mijn werk eten we allemaal achter onze computer, zodat we daarna nog een wandeling kunnen maken. Ik eet mijn sojayoghurt met rood (diepvries) fruit en muesli. Als muesli meng ik altijd verschillende gedroogde vruchten, (gepofte) granen en noten met elkaar. Na de lunch wandelen we zo’n halfuur.
15.00 uur, snacktijd.
Tijd voor een snack. Ik bak op zondag altijd iets lekkers of semi-gezonds. Dit keer was dat pindakaasbrood. Hiervan eet ik nu een plak.
17.00-18.00 uur, op weg naar huis.
Meestal neem ik ook nog een bakje met rauwkost mee, dan heb ik nog iets te snacken voor in de auto. Dit keer zijn dat worteltjes en plakjes komkommer.
18.30 uur, avondeten.
Zoals ik al zei eten wij heel gevarieerd, wel maken we onze favoriete gerechten vaker dan andere gerechten. Vanavond staat vegan bobotie op het menu. Een heel lekker rijstgerecht. Het recept kun je hier vinden. Tijdens het koken zet ik meteen al mijn ontbijt, snacks en lunch voor morgen klaar.
19.30 uur, wandelingetje.
Wanneer ik niet sport in de avond, maak ik altijd nog wel een ommetje. Zeker omdat ik een zittend beroep heb, probeer ik wel voldoende te bewegen naast werk. Na het ommetje drink ik een decafé kopje koffie en eet ik een Paaseitje. Deze pure-praliné eitjes van de Lidl zijn momenteel favoriet!
Dit was mijn eetdagboekje! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien/lezen. Mijn calorieën houd ik niet bij. Ik eet bewust en iedere dag anders, dit dagboekje is dan ook puur ter inspiratie en niet als leidraad voor hoe je zou moeten eten. Mijn andere dagboekjes lees je hier.