Een kijkje in iemands leven is altijd leuk vind ik. Het is niet voor niets dat we elkaar massaal volgen op Intagram, vlogs kijken op Youtube en in tijdschriften ‘dagboekjes’ lezen.
Aan de andere kant vind ik het ook leuk om een kijkje in mijn leven te geven. Op Instagram plaats ik regelmatig stories en post ik vaak. Het leuke aan eetdagboekjes vind ik dat je er nieuwe inspiratie uit kan halen. Vaak niet eens volledig nieuwe recepten, maar bijvoorbeeld wel nieuwe smaakcombinaties, manieren van eten of handige tips.
In dit eetdagboekje neem ik je mee op een vrijdag. Ik werk op kantoor, mijn lunch en snacks neem ik dan ook mee in een bakje. Lees hieronder mijn hele dagboek.
6.15 de wekker gaat. Ik snooze nog even en stap om 6.30 uur uit bed, maak me meteen klaar in de badkamer en begin daarna aan mijn ontbijt. De laatste tijd ben ik helemaal fan van zomerse smoothiebowls. Een frisse, fruitige en bovenal gezonde start van de dag, zie hier het recept. Ik drink er een glas water en kop koffie bij.
Om 8 uur kom ik aan op werk. Ik neem nog een kop koffie en drink water. Rond 10 uur neem ik een handje druiven en ik drink thee.
Rond een uur of 12 eet ik mijn lunch. Ik maak mijn lunch de avond van te voren altijd al klaar. Het zijn meestal twee volkoren wraps gevuld met humus, kikkererwten, spinazie, komkommer, tomaat en (dit keer ook) Violife Greek cheese. Ik wissel de vulling af; ik maak op wat er nog in huis is. Bijvoorbeeld maïs, tofu, tempeh, avocado, gekookte groenten: allemaal lekker!
Na de lunch ga ik altijd een halfuur wandelen (alleen of met collega’s), om daarna weer hard aan het werk te gaan. Tegen 16 uur krijg ik een beetje trek. Ik kies dan voor iets van groenten zoals worteltjes of cherrytomaten. Of ik neem nog een stuk fruit. Soms neem ik ook een blikje cola zero, die hebben we op werk standaard in de koelkast staan.
Om 18 uur ben ik weer thuis. Ik heb zin in een gezonde maaltijd, maar wil geen uren in de keuken staan. Een Oosterse ‘kip’ salade is waar ik zin in heb. We (mijn vriend en ik) koken samen deze heerlijke maaltijd en eten het buiten in de zon op.
Het is zo’n lekker weer, we besluiten nog een wandeling door het park te maken. Als we terugkomen is het alweer 20.30 uur. Vrijdagavond vraagt natuurlijk om een lekker hapje en drankje. We knutselen een vegan borrelplankje in elkaar en proosten met een biertje op het weekend. Een fijne afsluiter van de dag!
Dit was ‘m weer. Hopelijk vond je het leuk om te lezen. Verder lezen? Lees hier al mijn eetdagboekjes.