Healthy healthy. Soms is het gewoon even tijd voor een bak vol goede voedingsstoffen. Ik vind dat allesbehalve een straf, zeker wanneer je het met passie klaar heb gemaakt in de keuken.
Ik at deze salade als lunch. Goed vullend om de rest van de middag door te komen! Normaal gesproken let ik niet zo op de voedingswaarden van één maaltijd (ik let wel op mijn dagelijkse inname), maar ik maakte een uitzondering.
Deze salade bevat maar liefst 30 gram eiwitten, 20 gram vezels (koolhydraten: 70g, suiker 7g, vetten 13g, waarvan verzadigd vet 6g). In totaal zo’n 500kcal. Een top lunch als je het mij vraagt!
Ik houd ervan koud met warm te combineren, maar uiteraard kun je de salade ook geheel koud eten. Mocht het bevallen kun je de porties de volgende keer ook groter maken; dan kun je mealpreppen voor meerdere dagen, ideaal!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 flinke hand gewassen spinazie
- 150 gram kidneybonen (in blik)
- 150 gram rauwkost (ik koos komkommer, tomaat, wortel en paprika)
- 100 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram quinoa
- 15 gram humus
- 1 el ketjap manis
- Optioneel: 20 gram Violife Greek white block
Instructies
Maak de salade als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of zet de airfryer klaar.
- Kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking (afspoelen en daarna in ruim kokend water circa 8 minuten gaar koken).
- Marineer de bloemkoolroosjes in de ketjap manis. Roer goed door. Bak de roosjes in de oven of airfryer in 10-15 minuten gaar.
- Snijd ondertussen alle groenten in kleine stukjes en maak de dressing door de humus te mengen met een eetlepel water. Roer goed door. Voeg naar wens wat sriracha toe als je de salade wat pittiger wilt maken. Spoel de kidneyboven af met water.
- Neem een kom en doe hier een hand spinazie in. Voeg vervolgende de overige groenten, kidneybonen, de quinoa en bloemkoolroosjes toe. Drizzle de dressing over de groenten.
Eet smakelijk! Je kunt eindeloos variëren met groenten en bonen. Wat dacht je van broccoli in plaats van bloemkool? Couscous in plaats van quinoa? Of kikkererwten in plaats van kidneybonen?
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel leuk vinden.