We zitten inmiddels in december, sterker nog, de sint is alweer het land uit. Hoogtijd dus voor heerlijke plantaardige kerstreceptjes!
Wat dacht je van deze feestelijke mangodessert? Geserveerd in een heus champagneglas. Kleurrijke laagjes, die heerlijk bij elkaar smaken.
Het is een lekker luchtig receptje, dat kan ik zelf altijd wel waarderen na een zwaar en goedvullend diner. De laagjes bestaan uit mangopuree, kokosyoghurt en een cranberrypuree afgetopt met een kerstzuurstok. Mocht je niet zo dol zijn op kokos kun je gerust ook gewone sojayoghurt gebruiken.
Je kunt het dessert ‘s ochtends al maken en het kost nog geen halfuur tijd. Geen last-minute stress dus. Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 rijpe mango’s
- 250 gram cranberries (uit de diepvries)
- 400 ml kokosyoghurt
- 4 el poedersuiker
- 5 zuurstokken
Instructies
Maak het dessert als volgt:
- Schil de mango’s en verwijder de pit. Doe de mango in een mixer of blender en mix tot een puree.
- Laat de de bevroren cranberries in warm water ontdooien. Doe de cranberries in een mixer of blender en voeg het poedersuiker toe. Puls tot een puree.
- Meng 2 el van de mangopuree door de kokosyoghurt. Neem de glazen en doe van ieder mengsel een voor een een laagje in het glas totdat het glas vol is.
- Snijd een zuurstok in kleine stukjes en verdeel dit over de bovenste lagen. Hang tot slot aan ieder glas een zuurstok.
Enjoy!
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.