Zo langzaamaan kunnen we iedere maaltijd weer in de buitenlucht gaan nuttigen. Zo ook ons avondmaal. Dan heb je natuurlijk geen zin in winterse kost en ook niet in een onhandige maaltijd (eten met alleen een lepel heeft de voorkeur).
Ik had zin in couscous, maar ook in pasta. Ideaal, want er bestaat parelcouscous!
Laatst postte ik een zomerse salade met pasta, namelijk deze met pesto. Dat wist men wel te waarderen. Er zijn tal van variaties te bedenken in de categorie zomerse salades. Zelf kies ik meestal eerst de koolhydraatbron, vanuit daar kies ik wat er lekker bij is.
Ik had zin in couscous, maar ook in pasta. Ideaal, want er bestaat parelcouscous! De korrel is net iets groter en zachter dan ‘normale’ couscous. Het heeft dus ook iets weg van pasta. Heb je geen parelcouscous, de kleine korrel kan ook prima. Couscous vind ik altijd lekker in combinatie met gedroogd fruit, zoals rozijnen, cranberry en abrikoos. Verder kunnen verse kruiden niet ontbreken. Ik koos voor koriander, maar kies gerust ook voor peterselie of selderij.
De frisheid komt vanuit de dressing. Zelfgemaakt, supersimpel en lekker. Dit hele gerecht staat binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram parelcouscous
- 1/2 komkommer
- 1/2 courgette
- 8 gedroogde abrikozen
- 3 stelen bosui
- 1 blokje groentebouillon
Verzamel voor de dressing:
- 2 handjes verse koriander
- 2 el sojayoghurt
- 1 el kruidenazijn
- 1 tl agavesiroop
- 1/4 rode ui
- sap van een halve citroen
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de salade als volgt:
- Kook de parelcouscous in ruim kokend water met het bouillonblokje in circa 10 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de courgette en komkommer met een rasp, dunschiller of schilmesje in dunne plakjes/reepjes. Snijd de abrikoos in kleine blokjes. Wanneer de abrikozen wat hard zijn kun je ze eventueel kort in het kokend water dompelen. Snijd de bosui in ringetjes. Meng onder elkaar.
- Maak de dressing. Snijd de koriander fijn, snipper de rode ui en meng met de overige ingrediënten. Proef en voeg naar wens peper en zout toe.
- Giet de parelcouscous af en spoel na met koud water.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een salade en serveer met wat verse koriander en een schijfje citroen.
Eet smakelijk! Wil je een wat meer vullende maaltijd? Serveer de salade dan met in mosterddressing gemarineerde plantaardige kupstukjes of voeg vegan Greek white cheese (van Violife) toe.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.