Zomerse hitte? Niks lekkerder dan een frisse salade! Lekker als lunch of als avondeten; je kunt eindeloos variëren.
Bij witlof denk je misschien niet meteen aan een salade. Vaak eten mensen witlof het liefst uit de oven met kaas en ham. De witlof “gewoon” koken en eten valt bij veel mensen niet in de smaak. De smaak van witlof is nogal bitter en als je het puur eet valt dat het meeste op.
Zelf vind ik het lekker wanneer er iets knapperigs in de salade zit. Bij deze salade is juist de “sla” knapperig, namelijk de witlof.
Ik combineerde de witlof met een zoetje (druiven), frisse groenten (komkommer en radijs) en walnoten, de noot-smaak past erg goed bij witlof. Tot slot maakte ik mijn eigen honing-mosterd dressing; maar dan natuurlijk een vegan versie.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de salade:
- 2 stronken witlof
- 1 handje geraspte wortel
- 1/4 komkommer
- klein trosje druiven
- klein handje radijsjes
- klein handje walnoten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de dressing:
- 1 el grove mosterd
- 1 tl agavesiroop
- 1 tl appelazijnzuur
- 1 tl mayonaise (Remia; 100% vegan)
- flinke snuf zwarte peper
Instructies
Maak de salade als volgt:
- Snijd de witlof in reepjes, halveer de druiven (en ontpit) en snijd de radijsjes in vieren.
- Meng de groenten en druiven door elkaar.
- Hak de walnoten en voeg ze toe aan de salade.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing tot alles goed gemengd is.
- Voeg de dressing toe aan de salade en roer goed door.
Eet smakelijk! Je kunt de salade los eten, met bijvoorbeeld wat brood of eet de salade als bijgerecht.