Tussendoortjes; ik kan niet zonder. Zeker wanneer mijn lunch het niet tot 13 uur red, dan heb ik rond 15 uur toch echt zin in een snackje.
Zo simpel, dat zou ik dus ook zelf moeten kunnen maken?
Tuurlijk kun je altijd een stuk fruit of groente nemen, maar soms heb je gewoon zin in iets anders. Ik neem dan vaak een Nakd bar, die zijn echt favoriet. Ze bestaan enkel uit (gedroogd) fruit, en/of noten. Een topreepje.
Zo simpel, dat zou ik dus ook zelf moeten kunnen maken? Et voila, deze fruit- en granenreepjes zijn geboren.
Zijn ze niet schattig in zo’n wit jasje (=bakpapier) en touwtje. Ik keur ze helemaal goed. Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 gedroogde vijg
- 3 gedroogde pruimen
- 2 el gedroogde cranberries
- 2 el gepofte quinoa
- 1 handje gepofte spelt of haver
- 1 el walnoten
- 1 tl kardemom
- 1/2 tl kaneel
Instructies
Maak de repen als volgt:
- Doe alle ingrediënten in een kom en pulse met een staafmixer het geheel grof fijn. Let op dat je het geheel niet te fijn mixt, het is juist lekker als de reep wat grove stukjes bevat.
- Kneed met je handen 6 gelijke repen van het mengsel.
- Wikkel iedere reep in een stukje bakpapier en een touwtje.

Snack ze! Je kunt ze het best bewaren in de koelkast, ze blijven een aantal dagen goed.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.