In mijn blog eiwitrijke vegan snacks schreef ik al dat peulvruchten voor mij echt een snack kunnen zijn. Ik kan ze zelfs zo uit het potje eten, no problemo.
Nu weet ik dat lang niet iedereen dit als lekkere snack ziet en dus heb ik geprobeerd er een twist aan te geven. Als vegan mis ik sommige merken paprika chips echt, zoals Lays paprikachips. En nee, ik ga nu niet beweren dat deze kikkererwten smaken zoals Lays paprikachips, maar het is wel eenzelfde smaakje.
Ik kan ze zelfs zo uit het potje eten, no problemo.
Het proberen waard toch? Indien je een airfryer hebt, raad ik je aan deze te gebruiken, anders kan het ook prima in de oven. Ik heb zelf deze Viva Airfryer van Philips, waar ik echt heel tevreden over ben! Groot genoeg, doet het altijd en dat hippe kleurtje is ook leuk meegenomen.
Verzamel de volgende ingrediënten: Kies of je de kikkererwten in de airfryer of oven gaat maken. Je kunt de kikkererwten zo eten als snack of je voegt ze toe aan een salade. Uiteraard kun je er ook humus van maken! Wel raadzaam om er dan voldoende tahin bij te doen of ze te mengen met onbewerkte kikkererwten, anders kan de humus nogal droog worden.
Ingrediënten
Instructies
2 comments
Dit recept heb ik onlangs geprobeerd. Mijn vriend en ik waren aangenaam verrast door de crispy textuur van de geroosterde kikkererwten. Ze doen een beetje denken aan die knapperige soepbolletjes die iedereen al opheeft voor de soep is afgekoeld 😉
Ook lekker trouwens, is de ”sweet and spicy” variant hiervan met chiliolie palmsuiker (of honing) en zout.
Wat leuk! Jouw variant klinkt ook heerlijk, goeie tip 😀