Er is zoveel gaande op vegan gebied, ik kan het nauwelijks bijbenen! En dat is natuurlijk alleen maar positief. Toen ik net vegan werd besloot ik informatie op te zoeken op internet, vegan Instagrammers te volgen en zelf in de winkel te zoeken naar plantaardige producten.
Achteraf miste ik een platform/plek waar ik alle nieuwtjes snel en praktisch kon vinden. Dat gaf me inspiratie om deze nieuwe rubriek te starten. Wekelijks zal ik een blog schrijven over mijn ontdekkingen; producten, weetjes, nieuwtjes en recepten.
Bij deze dus de aftrap! Afgelopen week, eigenlijk vorige week al, kon je er niet omheen: So Fish bracht een nieuw product uit, namelijk vegan zalm filet. Ik at hem bij asperges en gepofte aardappel, een top combinatie! Je vindt het recept hier.
Op Instagram zag ik dat de meningen verdeeld waren over dit product. Ik denk,net zoals bij de vegan biefstukc van Vivera, dat
je niet moet verwachten dat het precies zo smaakt als de real-deal. Zelf zie ik het als een op zalm/biefstuk geïnspireerde vleesvervanger en dat iszeker gelukt.
Meer nieuws op vleesvervanger gebied; de beyond meat burger, die je wellicht al eens gegeten hebt in een van de restaurants waar deze al te krijgen was, is vanaf aankomende week ook gewoon te koop in de supermarkt. Albert Heijn gaat hem namelijk verkopen. De burgers zijn gemaakt van erwten en gekleurd door bieten, de burgers bevatten 20 gram eiwit per stuk. Voor twee burgers betaal je 5,99 euro. Nogal aan de prijs vind ikzelf. Handig is wel dat de burger soja- en glutenvrij is. Ik ben benieuwd!
Dan nu een heel spannend persoonlijk nieuwtje. Ik doe mee aan een kookprogramma! Als ik er alleen al aan denk krijg ik de zenuwen. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, behalve dat ik volgende week richting de studio ga voor opnames. Nooit had ik gedacht dat ik zoiets zou doen, maar toen het me aangeboden werd dacht ik gelijk, waarom ook niet? Een uitgewezen kans om aan Nederland te laten zien dat plantaardig koken allesbehalve saai, eentonig en lastig is. Duim je voor me dat dit geen enorme afgang wordt?!
De lente is in volle gang! Het leek me leuk om je een handje te helpen met welke producten nu in het seizoen zijn. Kies bijvoorbeeld voor onze Nederlandse aardbeien, asperges, komkommer of rabarber.
Ik raadpleeg regelmatig de groente- en fruitkalender van Milieucentraal.In deze online tool kun je een product opgeven, bijvoorbeeld appels. Vervolgens verschijnt er een score en advies bestaand uit land van herkomst. Zo staat er bijvoorbeeld dat je in de maand april beter kunt kiezen voor appels uit Brazilië in plaats van appels uit Nieuw-Zeeland. Ook kun je bewaartips vinden.
Twee voor de prijs van één! Korting! Meeneemprijsje! Ja daar houden wij Nederlanders van. Bij deze dus een aantal aanbiedingen-tips van aankomende week. Bij de Albert Heijn zijn alle vleesvervangers van de Vegetarische Slager afgeprijsd met 20%. Verder zijn de humus en olijven van de versafdeling 2e halve prijs. Bij de Kruidvat zijn een aantal vegan Catrice make-up artikelen afgeprijsd met 50%. Ook zijn alle vegan Nature box haarproducten 2e halve prijs. Bij vrijwel alle supermarkten zijn de aardbeien en asperges in de aanbieding, sla je slag!
Zelf doe ik dit veel te weinig; vegan evenementen bezoeken. Wel check ik regelmatig de website veganevents. Hier vind je een overzicht van alle aankomende aankomende events. Heel leuk om te zien hoeveel er georganiseerd wordt in zowel Nederland als België. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan blijf je via je mail op de hoogte. Ook kun je je eigen vegan evenement (vooralsnog) gratis op de site plaatsen.
Dat was hem voor deze week. Vanaf nu zal ik iedere week een blog schrijven waarin ik mijn week, tips en nieuwtjes met jullie deel. Tot snel!