Door deze rubriek krijg merk ik opeens hoe snel weken voorbij vliegen! Niet normaal snel. Ik ben weer achter mijn laptop gekropen voor een korte recap van de afgelopen weken.
Zoals je aan de foto al kunt zien had ik vorige week de TV-opnames voor het kookprogramma welke te zien zal zijn op SBS 6. Van te voren was ik nogal zenuwachtig, maar toen ik eenmaal bezig was vond ik het vooral ontzettend leuk! Het was echt een nieuwe ervaring voor mij. Hoe het me afging en wat ik kookte zal te zien zijn op tv. Wanneer het precies uitgezonden wordt is nog niet bekend. I’ll keep you posted!
Om te vieren dat de opnames erop zaten ging ik, met mijn vriend uiteten bij De Firma in Nijmegen. Als vegan kun je hier heel goed terecht. Ik schreef er een “erop uit” blog over.
Iets heel anders; vorige week werd er actie gevoerd door dierenactivisten van Meat the Victims in een varkensboerderij in Boxtel. De activisten wilden laten zien, aan heel Nederland, hoe de situatie van de varkens in de stallen is. Zoals ze het zelf omschreven; veel te kleine hokjes, gewonden varkens en een uitzichtloos leven. En natuurlijk zou ik ook het liefst willen dat dieren alle vrijheid krijgen, ze niet enkel leven om vervolgens gedood te worden voor menselijke consumptie en wij als mensen écht naar dieren kijken, in plaats van er een stukje vlees in te zien. Wat ik bijzonder jammer vind is dat een actie zoals deze juist nog meer negatieve aandacht oproept. Wanneer je nu op Google zoekt op activisme Boxtel kom je vrijwel alleen maar boze, niet begrijpende artikelen tegen over de actie. Nederlanders willen een stukje vlees, er is nou eenmaal vraag naar en dus zal een dergelijke stal niet morgen gaan sluiten. Ik begrijp dan ook niet dat activisten weigeren mee te bewegen met de langzame ontwikkeling die we door maken. Forceren maakt mensen boos. Veganisten en vleeseters staan in deze discussie lijnrecht tegenover elkaar; er is daardoor juist geen ruimte voor een gesprek.
Om meteen maar even een positief pleidooi te houden; de vegan aanbiedingen en acties deze week! Bij Albert Heijn zijn alle Vivera vleesvervangers in de bonus, 25 % korting. Laatst at ik voor het eerst de Meester Burger, ik vond hem erg lekker. Mocht je de Beyond Meat burger (net zoals ikzelf) wat te prijzig vinden, is dit denk ik een heel goed alternatief. Verder zag ik dat alle Magnum ijsjes in 1+1 gratis zijn. Dus ook de nieuwe vegan variant! Bij de Jumbo is de yoghurt van Alpro afgeprijsd met 20%. Ook haal je daar t/m dinsdag broodjes bapao van Boon, 3 stuks voor 2 euro.
Deze rubriek is denk ik de definitie van de hak op de tak. Bij deze namelijk een hele andere tip. Lisa Jansen, bekend van Taarten van Jansen en haar Instagram pagina The big vegan sister, heeft haar eerste podcast online gezet. Met als onderwerp zelfbeeld & warmte. Ik heb hem geluisterd en zoals de titel al aangeeft, het is een warme podcast waarbij Lisa ingaat op het beeld dat je van jezelf hebt en hoe je dit (beter) kunt sturen. Het voelde als een realistische peptalk, welke iedereen weleens kan gebruiken. Ook vond ik het fijn dat er geen nadruk lag op uiterlijke kenmerken; thema’s als zelfliefde en bodyshaming gaan vaak gepaard met bepaalde lichamelijke kenmerken, terwijl ik denk dat juist eenieder zich onzeker kan voelen. Dat staat los van bijvoorbeeld je gewicht. Lisa belicht, doormiddel van vragen van volgers, allerlei perspectieven. Leuk en interessant; kortom een aanrader!
Dat was ‘m weer voor deze keer! Komende weken hoop ik weer wat meer tijd te hebben om nieuwe recepten uit te proberen, deze zullen zeker volgen op mijn blog.