Ooit bedacht ik dat het leuk zou zijn om een wekelijkse update te geven over vegan ontwikkelingen, mijn eigen leven en handige tips/nieuwtjes.
De gespot rubriek was geboren. Bij deze een vijfde editie. Het is alleen geen wekelijkse, maar eerder een maandelijkse update. Des te meer te vertellen, dacht ik zo.
Ten eerste een korte terugblik op de tv-uitzendingen van het kookprogramma Klinkt Smakelijk. Ik deed mee aan het programma en kookte twee gerechten. Althans op dinsdag kookte ik mijn gevulde zoete aardappel met jackfruit., hiermee kon ik de jury overtuigen van mijn kookkunsten! Ik mocht door en wilde de volgende ronde een hartige pannenkoekentoren maken. Helaas was mijn pitch niet overtuigend genoeg en moest ik het programma verlaten, zonder te mogen koken. Het was een hele leuke ervaring en ik ben blij dat ik veganistisch mocht koken op een zender als SBS6 (waar het gemiddelde publiek waarschijnlijk weinig affiniteit heeft met plantaardig eten). Ik kreeg hele leuke reacties op mijn deelname. Je kunt de afleveringen hier terugkijken.
Terug naar de orde van de dag. Ik ben eindelijk helemaal gesetteld in ons nieuwe huisje. De afgelopen weken poste ik weer meer op mijn Instagram en had meer tijd om te bloggen. En ik heb veel zin om nieuwe content te maken! Mijn blog is groeiende en dat vind ik super tof om te zien. Het lijkt me leuk om mini-proef of kookvideo’s op te nemen. Ik ben nog even aan het uitvogelen hoe ik dat het beste aan kan pakken, stay tuned.
Deze week stuitte ik per toeval op Facebook op een leuke groepspagina waarin vegan bakrecepten gedeeld worden. De groep heet, heel verrassend, Heel Holland Bakt Vegan!. Er worden vragen gesteld, tips gegeven en de lekkerste recepten komen voorbij. Heel leuk om te zien en merken dat er zoveel animo is, ook op Facebook.
Er zijn weer een hoop nieuwe vegan producten in de schappen. Zo heb ik al twee keer soep uit pot bij de Albert Heijn gekocht. Erg smakelijke (en houdbare) soepen. Ze zijn op bouillon basis en bevatten daardoor maar weinig calorieën. Ideaal vind ik, ik raak namelijk anders heel snel (niet lekker) vol van soep. Ik probeerde de curry smaken uit; die bevielen goed. Ik ben ook erg benieuwd naar de zoete aardappel soep.
Natuurlijk heb je deze al overal voorbij zien komen: vegan slagroom uit bus. Wat een uitkomst. Ik vond hem iets minder romig dan normale slagroom, maar het is zeer zeker een goede vervanging voor normale slagroom. Wellicht dat ik deze nog eens meeneem in een nieuwe vegan of niet vegan test.
En dan spotte ik nog een (voor mij) nieuw product, namelijk een bonenmix van de Albert Heijn. Deze zakken had je eerder al van Hak. Nu heeft Albert Heijn ze dus ook van eigen merken, in andere smaken weliswaar. Het avondeten staat zo op tafel met deze zakken. Handig om in huis te hebben vind ik.
Tot slot nog een pindakaas tip: de high protein pindakaas van Tegua.
Wanneer je moeite om met het binnenkrijgen van voldoende eiwitten, kan deze pindakaas je een beetje helpen. Er zit extra erwt-protein aan toegevoegd. Per 100 gram zit er 36 gram eiwit in. Ik kocht hem bij de Albert Heijn.
Dan heb ik nog een film/docu tip voor je. Op vrijdagavond ging ik, op aanraden van een andere vriendin, naar de film My Biggest Little Farm.Ik vond het echt een mooie documentaire. Niet alleen het verhaal en de beelden, maar vooral ook de droom die deze mensen hadden. Ze starten (met flink wat hulp) een boerderij; waarbij alles biodynamisch en in harmonie is met de natuur. Een hele grote uitdaging, dat blijkt, maar na acht jaar leven ze daadwerkelijk op een prachtige boerderij met een enorme biodiversiteit.
Tot de volgende blog! Heb je tips, vragen of wil je gewoon wat kwijt, laat het me vooral weten.