We zijn weer een aantal weken verder. Sterker nog, de zomer is zo goed als voorbij en de herfst staat voor de deur.
Ondanks dat ik zelf niet op vakantie ben geweest heb ik genoeg zomer gehad voor dit jaar. Ik ben absoluut geen wintermens; sneeuw en kou mogen van mij ver weg blijven…
Herfst daarentegen kan van mij niet lang genoeg duren. Een kleine ode aan dit prachtige seizoen. Grijze dagen, oranje bladeren, kaarsjes, dekentjes, kopjes thee, warme havermoutpapjes en romige pompoensoep. Daar kijk ik dus echt naar uit! Op een zondagmiddag een lange wandeling maken in het bos en daarna genieten van zelfgemaakte appeltaart met soja topping. s’ Avonds een feelgood film kijken met een glaasje rode wijn of donker speciaalbiertje
Hoe kun je daar nou niet naar uitkijken?! Verruil je negatieve associaties met de herfst (regenachtige dagen, koude voeten, een permanente snotneus) met bovenstaande en dan komt de zin vanzelf!
Dan nu even terug naar het heden, we zitten immers pas in de eerste week van september. Wat is mij de afgelopen weken allemaal opgevallen in “vegan-wereld”?
Op persoonlijk vlak is mij vooral opgevallen dat mijn blog groeit; er komen meer bezoekers, er is een langere bezoektijd en bezoekers keren vaker terug. Ik vind dat zó ontzettend leuk om te zien. Deze blog is puur hobby voor mij, maar (ongemerkt) gaat er veel tijd in zitten. Het geeft me dan ook veel voldoening om te zien dat mijn artikelen daadwerkelijk gelezen worden en recepten gemaakt worden. Onlangs kreeg ik een foto doorgestuurd van een gelukte lasagne, dat maakt me zo vrolijk! Ik merk vooral dat mijn recepten het goed doen en dus zal ik daar de komende tijd meer tijd aan besteden. Heb jij wel eens een recept van mij gemaakt? Laat me vooral weten hoe het je beviel.
Dan zijn er off course weer nieuwe vegan producten in de winkel. Zo heeft Kips nieuwe borrelhapjes (kipspiesjes) uitgebracht. Ik vind ze er zelf niet zo lekker uitzien, maar ze lijken wel erg echt. Ook zag ik dat multivlaai twee nieuwe vegan gebakjes aan hun assortiment heeft toegevoegd; handig wanneer je een feestje geeft en daar gebak wilt bestellen. Verder zag ik bij de Jumbo kant-en klare diepvriesmaaltijden, geschikt voor (luie) veganisten. Ze zijn niet alleen vegan, maar ook lactose en glutenvrij. Ze verkopen meerdere smaken. Bij de Albert Heijn spotte ik nieuwe sojayoghurt met een vleugje kokos.
Vegan is het nieuwe vega; daar begint het steeds meer op te lijken en dat is fantastisch. Ik was naar Mysteryland en samen met mijn vrienden at ik een heerlijke vegan maaltijd. En nee, dat was geen zak friet. Er was zoveel keus! Ook in het nieuws verschijnen steeds vaker positieve verhalen en artikelen over veganistisch eten. Zie bijvoorbeeld dit artikel van RTL Nieuws. Dat zelfs op dit platform een pro-vegan artikel staat vind ik top. Juist dit soort artikelen worden door veel mensen (waarvan een groot deel niet-vegan) gelezen. Het laat zien dat de stap naar veganisme door steeds meer mensen geaccepteerd en gestimuleerd wordt. Zelf ervaar ik dat ook. Zelden nog krijg ik een negatieve reactie.
Het vegan aanbod groeit op vele plekken, zo haal je een vegan pizza bij Dominos, New York pizza en Happy Italy. Bestel je bij Subway, Backwerk en La Place een vegan sandwich. Koop je bij de KFC een veganistische burger, eet je bij de Ikea groenteballetjes en haal je bij de Starbucks een Pumpkin spiced latte. Het kan allemaal gewoon! Ik ben inmiddels bijna een jaar vegan en merk absoluut verschil met toen ik net begon. Het aanbod is enorm gegroeid.
Binnenkort komt de documentaire The Game Changers uit. Een docu over sporters die leven op een plantaardig dieet. En het zijn niet zomaar sporters, het zijn topsporters. Wat doet een plantaardig dieet met hun gezondheid, hoe beïnvloedt het hun prestaties en waarom eten sporters vaak zoveel vlees? Een kijkje in de vegan sportwereld; erg interessant.
Tot slot, voor de Nijmegenaren onder ons; laatst was ik weer een keer eten bij Tati. Ik schreef eerder al een Erop uit blog over deze fantastische plek. Je kunt er nu een twee- of driegangen diner eten voor 19 of 24 euro. Dikke vette aanrader!
Dat was ‘m weer; heb je tips, op- of aanmerkingen, laat het me gerust weten!