Toen ik thuis kwam van werk stond mijn vriend trots en voldaan te kijken naar twee prachtig opgemaakte borden eten. Ja, daar gaat mijn hart sneller van kloppen.
Sinds kort hebben we weer een stoommandje (de vorige is op mysterieuze wijze verdwenen) en gestoomde tofu hadden we nog nooit eerder gegeten. Hoog tijd dus!
Het was nog even puzzelen om het exacte recept te achterhalen, ik quote mijn vriend: ‘Ik deed maar wat.’ Maar inmiddels heb ik het recept kunnen uitschrijven. Wij aten de tofu met gewokte komkommer en spinazie en gekookte rijst. Het was een echt één geheel. Mocht je willen zou je de rijst kunnen vervangen door bloemkoolrijst of noedels, ook lekker!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram uitgelekte tofu
- 1/2 komkommer
- 4 handjes spinazie
- 150 gram champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el sojasaus
- 1 el agavesiroop
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 tl suiker
- snuf peper
- olie om in te bakken
Instructies
Maak de gestoomde tofu en gewokte komkommer als volgt:
- Laat de tofu goed uitlekken. Maak ondertussen de marinade van 1 gehakte teen knoflook, 2 el sojasaus, agavesirooop en de chilivlokken.
- Snijd de tofu in plakken van circa 1 cm dik, marineer in de marinade, laat dit minimaal 15 minuten staan.
- Zet het stoommandje klaar (op een pan zacht kokend water) en snijd ondertussen de komkommer in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en hak de champignons in stukjes.
- Doe de gemarineerde tofu in het stoommandje en laat gedurende 15 minuten stomen.
- Indien je dit gerecht met rijst wilt eten, kun je deze nu ook koken.
- Wok ondertussen in beetje olie op heet vuur de knoflook en de gesnipperde ui. Wanneer de ui een lichtbruin gekleurd is voeg je de suiker toe, bak nog kort aan. Voeg dan de komkommer, champignons en eetlepel sojasaus toe. Roerbak circa 3 minuten.
- Voeg nu de spinazie toe en laat al roerende slinken. Breng verder op smaak met zout en peper naar wens.
Eet smakelijk! Serveer de gestoomde tofu en gewokte komkommer met rijst en krokante uitjes.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel leuk vinden.