Steeds vaker krijg ik pakketjes toegestuurd om (nieuwe vegan) producten uit te proberen. Dat vind ik echt ontzettend leuk!
Tuurlijk is het sowieso al leuk om iets te krijgen, maar bovenal vind ik het leuk dat het mijn creativiteit op de proef stelt. Meestal is het namelijk wel de bedoeling dat ik de producten gebruik in een recept. Dit keer ontving ik honingtomaten van Looye kwekers. Deze tomaatjes zijn mij al eerder opgevallen, sterker nog ik kookte er zelfs mee op nationale tv. Tijdens mijn deelname aan Klinkt Smakelijk koos ik niet voor niets voor deze zoete, smaakvolle honingtomaatjes.
Je kunt ze gewoon bij de Albert Heijn kopen, net zoals de andere ingrediënten voor dit recept. Ik dacht door de tomaten aan bruschetta, pizza, tomatensaus en tomatensalsa met brood. Hoe kan ik daar 1 gerecht van maken? Nou zo dus! Ik maakte gevulde witte broodjes (tijgerbollen) met een spinazie-courgette-avocado-pesto vulling, vegan feta kaas en geroosterde honingtomaatjes uit de oven. Puur genot!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 grote harde broodjes (ik gebruikte witte tijgerbollen)
- 2 bakjes honing trostomaatjes
- 3 tenen knoflook
- 3 handjes spinazie
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 1 kleine avocado
- 2 el vegan pesto
- 2 el olijfolie
- 50 gram Violife Greek block (vegan feta kaas)
- 1 tl citroensap
- Snuf peper en zout
- Optioneel: 2 handjes rucola
Instructies
Maak het gerecht als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200graden Celsius. Pers de knoflook en snipper de ui. Doe dit samen met de tomaatjes, nog aan de stelen, in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 20 minuutjes in de oven.
- Bak, indien nodig, de harde broodjes af. Verwijder de top en hol de broodjes zo ver mogelijk uit.
- Prak de avocado samen met de pesto en citroensap in een kommetje. Meng goed door elkaar.
- Snijd de courgette in kleine stukjes. Bak de courgette en spinazie in een pan in een beetje olie. Roerbak circa 10 minuten. Voeg de avocado-pesto mix toe en meng goed door elkaar.
- Haal de tomaatjes uit de oven. Schep de knoflook en ui bij het courgette-spinazie mengsel en hussel door elkaar.
- Vul de uitgeholde broodjes met de spinazie-courgette mix. Brokkel hierover de vegan fetakaas en top af met de geroosterde trostomaatjes uit de oven. Serveer eventueel op een bedje van rucola.
Eet smakelijk! Je kunt er ook voor kiezen de spinazie te vervangen door prei of de courgette door aubergine. Heerlijk met een wijntje erbij.