Ik ben de laatste van de goed vullende eiwitrijke en koolhydraatarme receptjes. Tussendoor eet ik wel graag een koolhydraatrijke snack (zoals een koek, reep of fruit).
Dit receptje is erg makkelijk en je kunt meerdere porties in een keer maken. Als lunch zijn deze paprika’s namelijk ook geschikt; zowel koud als warm.
Als vulling gebruik ik een mix van vega gehakt en bonen waardoor dit gerecht lekker veel eiwitten bevat. De topping is dan weer romig, bestaande uit sojakwark en edelgistvlokken. Een topgeheel vind ikzelf.
Scroll even door voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 rode paprika
- 100 gram rulstukjes (vega gehakt)
- 100 gram kidneybonen in blik
- 2 el paprikapuree (of tomatenpuree)
- 1 uitje
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 2 el ongezoete sojakwark
- 1 bosuitje
- 1 el edelgistvlokken
- olie om in te bakken
Instructies
Maak de paprika’s als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180graden Celsius.
- Snijd de paprika doormidden en haal de binnenkant eruit zodat je twee lege helften overhoud.
- Pers de knoflookteen en snipper de ui. Haal de kidneybonen uit blik en spoel even af.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rulstukjes toe en bak gedurende 2 minuten.
- Voeg de paprika (of tomaten) puree en een klein scheutje water toe. Voeg tot slot het paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe. Verhit nog even kort.
- Vul de paprikahelften met het mengsel en bak 20 minuten in de oven.
- Snijd het bosuitje in kleine ringen. Haal de paprika uit de oven en top af met de sojakwark, bosui en edelgistvlokken.

Eet smakelijk! Je kunt de paprika’s het best zonder toppings bewaren, deze kun je er dan a la minute bij doen.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.