Inspiratie voor een nieuwe maaltijd haal ik vaak gewoon uit de supermarkt. Ik kijk naar producten die in de aanbieding zijn, bekijk recepten kaartjes die bij de ingang liggen of gluur stiekem in het mandje van een vreemde (gegarandeerde akwardness).
Ik vond dat altijd, toen ik als bijbaantje achter de kassa zat, heerlijk om te doen; kijken wat andere mensen eten en drinken. Ook tijdens mijn studie voeding en diëtetiek verwonderde ik me over alle verschillende voorkeuren en gewoonten. Ik heb daardoor echt geleerd dat lekker eten en drinken voor iedereen anders is. Over smaak valt niet te twisten.
Ik ben echt fan van het Buitenbeentjes concept: maak het uiterlijk van groenten en fruit onderschikt aan de versheid en smaak!
Ook dit receptje bedacht ik in de supermarkt. Mijn oog viel op de puntpaprika’s van Buitenbeentjes, die ik bij de Albert Heijn zag liggen. Die neem ik mee. Ik ben echt fan van het buitenbeentjes concept: maak het uiterlijk van groenten en fruit onderschikt aan de versheid en smaak!
Wanneer ik een hoofdingrediënt gekozen heb (vaak zijn dat groenten), bedenk ik wat er lekker bij is. En vereiste: kan ik het combineren met de verse producten die nog in mijn koelkast liggen? Tadaa, zie hier het recept van de gevulde puntpaprika.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 puntpaprika’s
- 60 gram bereide couscous, quinoa of rijst
- 1/4 courgette
- 4 kleine worteltjes
- 1 el zongedroogde tomaatjes
- 1 el humus
- 1 tl rozijntjes
- 1 takje bosui
- snuf peper
Instructies
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius (of gebruik de airfryer).
- Kook, wanneer je dit nog niet gedaan hebt, de couscous (of rijst/quinoa) gaar in groenten bouillon.
- Snijd alle groenten in kleine blokjes, de zongedroogde tomaatjes in reepjes en bosui in ringen.
- Meng de groenten met de couscous en rozijntjes; voeg wat peper toe.
- “Hol” de paprika uit; dit doe je door een gleuf te maken in paprika, haal met een scherp mes de witte randjes en zaadjes weg.
- Vul de paprika’s met het groenten-couscous mengsel.
- Doe de paprika’s in de oven voor circa 15 minuutjes of in de airfryer voor 10 minuutjes.
- Top de paprika’s af met bosui en humus.
Serveertip: hou je van pittig? Voeg dan wat sambal toe als topping of kies voor een pittige humus variant.