Verantwoorde, plantaardige, vullende koeken; bestaan ze? Oh jazeker!
Normaal gesproken ben ik niet zo van de #healthy recepten, maar de laatste tijd bakte ik veel recepten met veel suiker en vet. Met een taartje op z’n tijd is niks mis, op werk geniet ik echter meer van een gezond tussendoortje.
Vaak maak ik dan bananenbrood. Zie hier mijn favoriete recept voor bananenbrood! Deze week plukte ik bramen en ik had nog een paar hele rijpe bananen. Havermout heb ik standaard in huis en zo ontstond het recept van deze heerlijke koeken! Ze zijn binnen 30 minuten al klaar.
Één koek bevat zo’n 100 kcal, 16 gram koolhydraten, 2 gram vet, 3 gram eiwit en 2,5 gram vezels. Ideale voedingswaarden voor een lekker tussendoortje als je het mij vraagt. Mocht je geen tahin hebben kun je deze vervangen door pindakaas. De bramen kun je eventueel ook vervangen door ander rood fruit of noten, maar net wat je lekker vindt!
Je kunt de koeken na het afkoelen invriezen en bevroren meenemen als snack, binnen een paar uur heb je een ‘verse’ koek. Net alsof je de koek net uit de oven haalt.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 300 gram havermout (fijne of grove vlokken, maar net wat je lekker vindt)
- 3 rijpe bananen
- 100 gram bramen
- 50 ml plantaardige melk
- 2 el tahin
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillearoma
- snuf zout
Instructies
Maak de koeken als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet alvast een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
- Mix of prak de bananen fijn. Voeg de melk, het vanillearoma, tahin en bramen hier aan toe, spatel door elkaar.
- Meng in een andere kom de havermout met een snuf zout en het bakpoeder. Spatel dit goed door het natte mengsel. Kneed met je handen platte ballen van zo’n 2-3 cm. Verdeel over de bakplaat, zorg dat de koeken elkaar niet raken.
- Bak de koeken circa 10 minuten. Druk de koeken na 10 minuten baktijd nog iets platter, dit kan met een lepel. Bak de koeken vervolgens nog 5 minuten.
Geniet ervan! De koeken smaken heerlijk bij een kop kruidenthee of glas limonade.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!