Ik ben echt dol op appeltaart, de smaak van vanille en krokant deeg. Je mag me er voor wakker maken; het liefst iedere nacht.
Maar zoals iedereen wel weet is dat niet het meest gezonde wat een mens kan doen. Hoog tijd dus om een gezondere versie te bedenken. Dit recept is gebaseerd op een recept van Vegan Richa (ik ben dol op haar recepten!), ik heb alleen een paar ingrediënten vervangen en de hoeveelheden zijn anders.
Er zit rijststroop in, dit kocht ik bij de Toko. Je kunt hiervoor in de plaats ook agave of maple siroop gebruiken. Geen appelfan? Maak het dan eens met peer.
Je kunt dit taartje gerust als ontbijt eten, maar ook als tussendoortje of toetje (met een bol ijs en dot slagroom) smaakt ie heerlijk! Ik sneed hem in blokjes en bewaarde deze in de vriezer.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor het deeg:
- 125 gram havermeel (gemalen havermout)
- 60 gram pindakaas (100% pindakaas)
- 3 el rijststroop
- 2 el sojamelk
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
Verzamel de volgende ingrediënten voor de appelvulling:
- 2 friszure appels
- 1 tl bloem
- 1 tl kaneel
Verzamel de volgende ingrediënten voor de custard:
- 200g sojayoghurt
- 2 el rijststroop
- 1,5 tl maïzena
- 1 tl bloem
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl sojamelk

Instructies
Maak de appel-custard pie als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een met bakpapier beklede of ingevette vierkante bakvorm klaar (circa 15×15 cm).
- Meng het havermeel met het zout. Verwarm de pindakaas en rijstroop even kort en voeg toe aan het meel. Voeg nu ook de overige ingrediënten toe en kneed tot een korrelig deeg. Doe het deeg in de bakvorm en druk stevig aan zodat de bodem volledig bedekt is.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in dikke partjes. Meng de bloem met het kaneel en haal alle appelstukjes door dit mengsel. Bekleed de bodem met de appelpartjes.
- Meng alle ingrediënten voor de custard door elkaar en giet gelijkmatig over de appelstukjes.
- Bak de pie in circa 45 minuten gaar. Wanneer de bovenkant te donker wordt dek deze af met een stuk bakpapier.

Smuller maar! Als je hem wat zoeter wilt maken top ‘m dan af met poedersuiker.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!