Koekjes! Ik ben er dol op. Het liefst zo knapperig, dik en groot mogelijk. Je kunt eindeloos variëren met een simpel, standaard receptuur. Deze keer wilde ik echter eens wat anders proberen. Het werden koeken van boekweitmeel en kokosrasp!
Je koopt boekweitmeel gewoon in de supermarkt.
Ik gebruikte boekweitmeel aangezien ik de nootachtige smaak van boekweit goed vind passen bij kokos. Mooi meegenomen; de koekjes zijn hierdoor glutenvrij! Boekweitmeel bevat namelijk geen gluten. Je koopt boekweitmeel gewoon in de supermarkt (ik kocht het bij de Aldi), het ligt tussen andere meelsoorten, zoals bloem.
De koekjes worden erg knapperig; heerlijk voor bij een kop thee of koffie!
Verzamel de volgende ingrediënten: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, zet wee kommen klaar en bedek het rooster van de oven met bakpapier. Laat de koekjes minstens een kwartier afkoelen; dan worden ze hard. Besprenkel de koekjes eventueel met nog wat extra kokosrasp en/of agave als je ze (nog) wat zoeter wil maken. 😉 *Tip: proef het deeg even; vind je de koekjes zoet genoeg, wil je nog andere specerijen toevoegen? Er zit geen ei in het beslag, dus kan het geen kwaad 😉
Ingrediënten
Instructies