Waar TikTok wel niet goed voor is! Ik ontdek daar zoveel nieuwe vegan recepten. Zo ook deze gnocchi op basis van tofu.
Normaal verwerk ik tofu in gerechten als vleesvervanger, maar nog nooit eerder als deegwaar. Gnocchi (knoedel) wordt normaal gesproken gemaakt van aardappel en meel. Je kookt het kort of bakt het in een saus.
Ik maakte het nu dus met tofu en tarwebloem. Ik kies ervoor om de gnocchi kort te koken en pas op het bord te mengen met de saus, dat beviel mij erg goed. Je kunt de gnocchi natuurlijk ook nog even meebakken in je saus.
De saus maak ik van spinazie, sojayoghurt, avocado en wat kruiden, heel simpel en voedzaam dus! Tot slot serveerde ik er tomaat en geroosterde kikkererwten bij. Ook lekker: gebakken courgette, zongedroogde tomaat en geroosterde pijnboompitten.
Lees hieronder hoe je de tofu-gnocchi en spinaziesaus kunt maken.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 blok uitgelekte tofu
- 60 gram bloem
- 3 handen spinazie
- 1/2 avocado
- 100 gram ongezoete sojayoghurt
- peper en zout (naar smaak)
Instructies
Maak de gnocchi als volgt:
- Laat de tofu uitlekken en verkruimel in kleine stukjes in een kom, voeg hier de bloem aan toe en kneed met je handen totdat je een natte deegbal krijgt. Rol hier worsten van en snijd gelijke stukken af met een mes; je krijgt rechthoekige stukken gnocchi.
- Kook de gnocchi zo’n 3 minuten in kokend water (wil je meer smaak, kook dan in groentebouillon).
- Meng in een blender alle overige ingrediënten tot een gladde massa. Verwarm even kort in een pan en breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Serveer de gnocchi op een bord met de saus en toppings naar wens.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.
