Hoe leuk, ik mag dit jaar ambassadeur zijn van Gold & Green Pulled Oats®! En dat vierde ik natuurlijk in de keuken. Ik bedacht een makkelijk, snel en lekker recept. Iets waar de Pulled Oats zich perfect voor lenen.
De stukjes zijn namelijk neutraal van smaak en nemen door de hun structuur juist veel smaken op. Ze hebben een lekkere bite en bestaan uit slechts 5 ingrediënten. Dat is zeker voor een ‘bewerkte’ vleesvervanger weinig.
Zoals ik al schreef is dit recept heel makkelijk en ik maakte het in 20 minuten klaar!
Wat me ook aanspreekt is het eiwitgehalte van deze vervanger, maar liefst 30gram per 100gram. Genoeg fan-praat: door naar het recept. Zoals ik al schreef is dit recept heel makkelijk en ik maakte het in 20 minuten klaar! De sausjes maken het gerecht compleet, deze zou ik dan ook zeker niet weglaten. Je kunt de vulling ook al van te voren maken, dan hoef je het slechts op te warmen.
Extra leuk! Je kunt Pulled Oats nu gratis proberen, klik dan hier.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 pitabroodjes
- 1 pakje Pulled Oats (te koop bij Albert Heijn, Deen en Plus)
- 1 bakje champignons
- 1/2 blik uitgelekte kikkererwten
- 1/2 komkommer
- 150 gram sojakwark of yoghurt (ongezoet)
- 1 el vegan mayonaise
- 2 tomaten
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el shoarmakruiden
- 1 el sriracha
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de pitabroodjes met pulled oats als volgt:
- Maak de champignons schoon en halveer ze. Verwarm de champignons 10 minuten op 200 graden Celsius in de airfryer of oven.
- Meng in een kom de gebakken champignons, uitgelekte kikkererwten, pulled oats en shoarmakruiden.
- Verwarm een wokpan met een beetje plantaardige bakboter of olie en bak de mix gedurende 10 minuten. Schep af en toe om.
- Rasp ondertussen de komkommer en pers de knoflook fijn. Meng dit met de sojakwark/yoghurt, mayonaise, snuf peper en zout.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en snipper de ui. Meng in een kom met de sriracha.
- Bak de pitabroodjes krokant in een oven, airfryer of broodrooster en beleg met de pulled oats mix en top af met de tomatenmix en het komkommersausje.

Eet smakelijk! Je kunt eventueel nog wat bosui toevoegen of kies voor een pittigere variant met extra sriracha.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.