Ooit van spirulina gehoord? Een blauw/groen goedje dat je kunt kopen in pil of poedervorm. Ook wel algen… Erg smakelijk is het niet, waarom zou je het dan toch in je voeding gebruiken?
Wil je het toch een keer proberen? Maak dan deze groene pannenkoekjes! Ze verbloemen de smaak de spirulina en zijn heerlijk fluffy.
Het goedje schijnt ontzettend veel gezondheidsvoordelen te hebben. Het is rijk aan allerlei mineralen en vitaminen, eiwitten, essentiële aminozuren, essentiële verzuren en omega 3- vetzuren.
Slechts een kleine hoeveelheid per dag (5 gram) zou een goede aanvulling zijn voor je gezondheid. Neem het wanneer je bijvoorbeeld je vermoeidheid wilt verminderen, je darmflora wilt bevorderen of wanneer je vitaminen en mineralen wilt aanvullen.
Zelf denk ik dit soort goedjes niet nodig te hebben. Ik eet heel gevarieerd, iedere dag (wisselende) groenten en fruit en suppleer B12, vitamine D3 en (afhankelijk van mijn voeding) magnesium. Wil je het toch een keer proberen? Maak dan deze groene pannenkoekjes! Ze verbloemen de smaak de spirulina en zijn heerlijk fluffy.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor het beslag:
- 250 gram bloem (of mix voor pannenkoeken)
- 500 ml plantaardige melk
- 3 el spirulina
- 1 tl bakpoeder
- 1 el appelazijn
- snuf zout
- bakboter om in te bakken
Verzamel de volgende ingrediënten voor de topping:
- 1 banaan
- De pitjes van één granaatappel
- 2 el agavesiroop
- 2 el kokosrasp
Instructies
Maak de pannenkoekjes:
- Mix de “melk” met de bloem en roer goed door met een garde.
- Voeg nu de spirulina en snuf zout toe, roer goed door.
- Mix de bakpoeder met de appelazijn in een apart kommetje; mix dit daarna door het beslag.
- Bak de pannenkoekjes een voor een in een hete koekenpan met bakboter.
- Stapel de pannenkoekjes op een bord en doe de banaan tussen iedere laag. Top de pannenkoekjes af met pitjes, en kokos. Voeg agavesiroop toe naar smaak.
Eet smakelijk!