Ik zal het meteen bekennen, ik zit in een smoothie fase. Zo’n groene rakker gelijk in de ochtend. Sign me up.
Toch heb ik vaak een dilemma: ik kan niet kiezen tussen een rode vruchten of een groene smoothie.
Die kleuren vooral ook, daar word je toch vrolijk van in de ochtend? Toch heb ik vaak een dilemma: ik kan niet kiezen tussen een rode vruchten of een groene smoothie. Tuurlijk kun je bij die spinazie gewoon een handje rode vruchten gooien, maar die kleur. OMG poep in een glas. Nee, daar worden we niet vrolijk van zo in de ochtend.
En dus bedacht ik dit recept! 60 seconden meer werk misschien, maar kijk even wat je daarvoor terugkrijgt. Ik hou er zelf van wanneer er wel nog iets te kauwen valt, vandaar de granaatappelpitjes als topping. Je kunt ook gaan voor een beetje muesli, kokossnippers of gehakte nootjes.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 rijpe middelgrote banaan
- 150 ml plantaardige yoghurt of kwark (ik gebruik AH kwark)
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk)
- 1 grote hand verse spinazie
- 100 gram rood diepvriesfruit
Instructies
Maak de smoothie als volgt:
- Begin met het maken van de groene smoothie. Hou 50 ml melk en het rood fruit apart, doe de overige ingrediënten in een blender en mix tot een gladde smoothie.
- Maak de blender schoon (spoel uit met water) en blend nu 50 ml melk met het rood fruit tot een gladde vruchtenpuree.
- Doe eerst de groene smoothie in een glas, top daarna af met de rode vruchtenpuree. Je kunt ook laagjes maken door beide mixen om en om gedeeltelijk in te schenken. Voeg naar wens toppings toe.
Have a good day! Geniet van je dag vandaag, je bent hem in ieder geval goed begonnen. 😉
