In ieder koffietentje zijn ze wel te vinden: van die grote zoete koeken. Je hebt ze in allerlei vormen en smaken. De chocolate chip cookies zijn misschien nog wel het bekendst.
Dat maakt ze denk ik zo lekker.
Als je mij op Instagram of op mijn blog volgt dan weet je dat ik niet van ingewikkelde recepten houd. Sterker; hoe eenvoudiger, hoe beter. Ik ga vaak niet eens naar de winkel voor een nieuw recept, ik maak het gewoon met ingrediënten die ik al in huis heb.
Nu moet je niet te weinig gaan verwachten van deze koeken, ze zijn alles behalve een bij elkaar geraapt zooitje. Zoals het een grote koek befaamd is hij krokant van buiten en heerlijk zacht vanbinnen. De toevoeging van rood fruit geeft de koek een extra zoetje en juist ook een fris zuurtje. Dat maakt ze denk ik zo lekker.
De schoonheidsprijs gaan ze waarschijnlijk niet winnen, maar de geur compenseert dat zeer zeker! Binnen 30 minuten kunnen ze al in de koektrommel zitten.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram tarwebloem
- 50 gram vloeibare bakboter
- 70 gram kristalsuiker
- 75 ml plantaardige melk
- 75 gram (ontdooid diepvries) rood fruit
- 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanillearoma
- 1/2 tl bakpoeder
- snuf zout
Instructies
Maak de koeken als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
- Voeg nu de boter to en kneed door. Voeg geleidelijk de plantaardige melk toe en blijf kneden. Kneed door tot de droge en natte ingrediënten goed gemengd zijn.
- Voeg nu het rood fruit toe aan het deeg en kneed het voorzichtig door het deeg.
- Maak nu 6 ronde platte koeken van het deeg en bak de koeken circa 20 minuten in de oven.
- Haal de koeken uit de oven en laat eerst een paar minuten afkoelen alvorens je ze serveert/eet.
Enjoy de koeken! Wil je liever een andere smaak? Vervang het rood fruit dan eens door pure chocolade, stukjes gedroogd fruit of noten.