Het vijgenseizoen is nog niet voorbij! En daar kun je nu nog mooi even gebruik van maken. Ik maakte een havermoutpap uit de oven met verse vijgen, walnoot en banaan.
Met gedroogde vijgen doe je mij nooit zo’n plezier, maar verse vijgen vind ik wel lekker. De mooie kleur en bijzondere textuur dragen daar natuurlijk aan bij.
De combinatie van de warme licht krokante pap met het zoetje van de vijgen is echt heel smakelijk. Dit ontbijtje is snel klaar, voedzaam en vullend. Een keer wat anders dan je standaard yoghurt, boterham of havermout pap.
Ben je niet zo weg van vijgen? Of is het seizoen inmiddels afgelopen, kies dan gerust voor ander fruit als topping. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor appel, perzik, abrikoos, kersen, banaan of bosbessen.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 40 gram havermout
- 1 tl lijnzaad
- 100 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
- 1 verse vijg
- 1/2 banaan
- 1 tl kaneel
- 2 hele walnoten
- 1 tl agavesiroop
Instructies
Maak de havermout uit de oven als volgt:
- Indien je de oven gebruikt; verwarm voor op 180 graden Celsius, zet anders de airfryer klaar.
- Meng in een kom of overschaaltje (welke in de oven/airfryer kan) de havermout met de melk en lijnzaad. Laat dit even (circa 3 min) wellen.
- Prak de halve banaan en meng dit door het papje. Voeg de kaneel toe en roer even door.
- Snijd de vijg in plakjes, haal alleen het topje eraf, de rest (ook de schil), kun je eten. Verdeel de vijg over de pap.
- Hak de walnoot fijn en verdeel deze over de pap. Sprenkel tot slot de agave gelijkmatig over de pap.
- Bak de havermout circa 15 minuten in de oven of 10 minuten in de airfryer (op 200 graden).
- Laat de havermout voor je ‘m eet zo’n 5 minuutjes afkoelen; dan wordt de bovenkant een beetje krokant.
Geniet van je warme, comfy ontbijtje!