De dagen worden korter, het weer wordt kouder en de bomen kleuren langzaamaan oranje. Dat betekent: warme, herfstachtige vegan ontbijtjes!
En dat vind ik helemaal niet erg. Van mijn moeder kreeg ik een flinke bak vol met blauwe druiven uit eigen tuin. Je kunt er jam van maken, een cake, druivensap of dit ontbijtje. Ik maakte het voor twee personen, zodat ik er de volgende dag nog een keer van kon eten.
Je kunt dit ontbijtje namelijk in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen, ideaal vind ik. Eet je liever witte druiven? Dat kan natuurlijk ook!
Serveer de warme crumble met koude (plantaardige) yoghurt en je ontbijtje is compleet. Hieronder lees je het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 handjes blauwe druiven (pitloos)
- 45 gram havermout (ik gebruik grove vlokken)
- 20 gram muesli
- 1 el bakboter
- 1 el agavesiroop
- 1 tl jam (ik gebruikte rode vruchtenjam)
- snufje zout
Instructies
Maak de crumble als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of zet de airfryer klaar.
- Was de druiven en doe ze in een ovenschaaltje. Bak de druiven 10 minuten in de oven/airfryer.
- Meng ondertussen alle overige ingrediënten voor de crumble in een kom.
- Haal de druiven uit de oven/airfryer en top af met de crumble mix. Bak nogmaals 10 minuten in de oven/airfryer.
- Laat circa 5 minuten afkoelen en serveer met plantaardige yoghurt of (life is a party) met ijs.
Enjoy! Je kunt de druiven ook vervangen door ander fruit, neem bijvoorbeeld perzik, pruimen, appel of abrikoos. Je kunt de jam hierop aanpassen.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!