Mijn lievelingsontbijt is havermout, ik drink daar vaak een kop thee bij. Heb je ooit bedacht om deze twee te combineren? Als in; havermout gekookt in thee?
Je kunt met dit recept eindeloos variëren; kies een theesmaak uit die jij lekker vindt en probeer het!
Onlangs kreeg ik deze super leuke tip van mijn zus. Zij doet dit al een hele tijd en heeft al veel theesmaken uitgeprobeerd. Aangezien ik ook een grote thee-liefhebber ben heb ik altijd veel smaakjes in huis. Mijn thee haal ik bij verschillende winkels. Onder andere bij Simon Lévelt. Daar kocht ik ook de smaak; spicy cacao, waarmee ik deze havermout maakte.
Je kunt met dit recept eindeloos variëren; kies een theesmaak uit die jij lekker vindt en probeer het!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
- 100 ml heet water
- 1 zakje thee/ 1 lepel “verse” thee (ik gebruikte spicy cacao)
- 40 gram havermout
Instructies
Zet een pannetje klaar op het vuur.
- Maak de thee in een mok; laat het zakje of builtje er zeker 5 minuten in zodat de thee sterk wordt.
- Verwarm de plantaardige melk, thee en havermout in een steelpannetje.
- Zet het vuur laag, breng het geheel al roerende aan de kook.
- Laat de pap op laag vuur circa 5 minuten pruttelen.
- Haal het pannetje van het vuur en schenk de pap in een kom.
Serveertip: je kunt de havermout aftoppen met iets passends bij de thee. Bijvoorbeeld gebakken appel, rozijntjes, gekonfijte gember, pure chocolade, rood fruit, kaneel of nootjes.
Ps. Ik vind havermoutpap gemaakt van alleen water (of thee) wat slap, om die reden deed ik half thee/half “melk”. Je kunt natuurlijk kiezen voor alleen thee.